Gemeente Dinkelland

PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 24 januari 2007

College stemt in met geactualiseerde deel A van masterplan Ootmarsum, de reactienota behorende bij deel A en stelt het masterplan deel B en C voorlopig vast

Het college van b&w van de gemeente dinkelland heeft ingestemd met het geactualiseerde deel a van het masterplan ootmarsum en met de reactienota behorende bij dit deel a. ook heeft ze de delen b en c van het masterplan ootmarsum voorlopig vastgesteld.

Toelichting

Ootmarsum is een bijzondere kern in de gemeente Dinkelland. De gemeente Dinkelland vindt het van belang om het karakter en de (beeld)kwaliteit van deze mooie kern te behouden en waar mogelijk te versterken. Omdat veel plekken in en om de historische kern Ootmarsum in ontwikkeling zijn of op korte termijn vrijkomen voor nieuwe ontwikkelingen, heeft het college in 2005 besloten om de problematiek in en rond Ootmarsum projectmatig en integraal op te pakken. Het doel is een brede, integrale toekomstvisie voor Ootmarsum.

In het masterplan Ootmarsum, deel A, wordt aangegeven welk doel en welke ontwikkelingsrichting de gemeente Dinkelland voor Ootmarsum kiest. In deel B wordt ingegaan op welke ontwikkelingen op welke plekken gewenst zijn en deel C geeft aan welke beeldkwaliteit daarbij gewenst is.

Aanpak

Als eerste is de Toekomstvisie voor Ootmarsum opgesteld, deel A van het masterplan. Deze toekomstvisie is vastgesteld door het college op 20 december2005. Op basis van die toekomstvisie worden de mogelijke ontwikkelingen op verschillende locaties geschetst. Dit is deel B van het masterplan Ootmarsum. Tot slot wordt in deel C een ruimtelijk kader met bijbehorend beeldkwaliteitsplan voor enkele specifieke locaties aangegeven. Het gehele concept masterplan is verschillende keren besproken met de klankbordgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende belangenverenigingen en organisaties.

Wethouder Evert-Jan Krouwel: "het masterplan is heel positief ontvangen en wordt op hoofdlijnen sterk ondersteund door de inwoners en ondernemers in Ootmarsum en andere belangengroeperingen. Ik ben erg blij met dit brede draagvlak en ben er van overtuigd dat we met dit masterplan als basis de kwaliteit van Ootmarsum verder kunnen versterken."

Het masterplan Ootmarsum wordtin zijn geheel aan de gemeenteraad voorgelegd. De behandeling van de delen B en C is aangehouden totdat de raad zich over het financiële masterplan had uitgesproken (31 oktober 2006). Inmiddels heeft een actualisatie van de documenten plaatsgevonden op de volgende punten:


- aanpassing naar de huidige stand van zaken (onder anderen het klooster, Oude Hengel en voormalig hotel Kuiperberg


- toevoeging van enkele studiegebieden (waaronder De Mors I en omgeving in verband met de herhuisvesting van de brandweer, Westwal-Kapelstraat in verband met bouwplannen en actualisatie bestemmingsplan beschermd stadsgezicht)

Planning

Nu het masterplan voorlopig is vastgesteld door het college, heeft het de status van voorontwerp en kan het ter inzage worden gelegd en voor vooroverleg naar betrokken partijen worden gestuurd voor een reactie. Dit zal in februari/maart gebeuren. Na het schrijven van een reactienota, neemt het college een definitief besluit over de delen B en C. In april 2007 zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen over het masterplan Ootmarsum.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder E.J. Krouwel op telefoonnummer 0541-854 154 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541 -854 100 of 06-52624307.


---- --