KPN NV

Den Haag, 24-01-2007

KlasseTV en Jumbo werken samen aan spelend leren

Jumbo en KlasseTV presenteren vandaag exclusief op de onderwijsvakbeurs NOT in de jaarbeurs in Utrecht, een innovatief samenwerkingsverband op internet ten behoeve van het basisonderwijs. KlasseTV en spellenfabrikant Jumbo starten op www.klassetv.nl een pilot met een toegankelijke en uitdagende game gebaseerd op een van de bestsellers van Jumbo: het kaartspel `Vroeger of Later'.

`Vroeger of Later' is door KlasseTV omgezet naar een interactieve, educatieve internetgame. `Vroeger of Later' is een spel over jaartallen. Historische gebeurtenissen in de juiste volgorde leggen, daar draait het om. In de pilot kan de leerkracht van groep 6 dit spel spelen met de hele klas op de computer, met de beamer of op het digitale schoolbord. Het spel is ook geschikt voor ouders om tijdens het overblijven te spelen. Of tijdens de voor- of naschoolse opvang. Kinderen kunnen dan in groepjes of samen met de leidster op een speelse manier leren. Digitaal en veilig via het internet.

Wanneer de pilot succesvol wordt afgerond, zullen ook andere spellen van Jumbo geschikt worden gemaakt voor het internet en via KlasseTV toegankelijk worden gemaakt voor het basisonderwijs.

Kom kijken bij KlasseTV en ervaar het zelf. KlasseTV is tijdens de NOT te vinden in de stand van KPN, hal 9, B105.

De samenwerkende bedrijven: KlasseTV maakt lesgeven en leren leuker met bewegend beeld, digitale onderwijsprojecten en interactieve games. De leerkracht in het basisonderwijs zet KlasseTV in tijdens de les. KlasseTV wil leerkrachten en leerlingen inspireren met innovatieve diensten.

Jumbo gelooft in kinderen die spelen. Spelende kinderen zijn gelukkige kinderen. Jumbo gelooft daarnaast in het spel als bron van creativiteit, kracht en energie. Jumbo is de grootste ontwikkelaar en fabrikant van (bord)spellen in Nederland.

KPN vindt onderwijs van groot maatschappelijk belang en investeert daar nadrukkelijk in. Zo biedt KPN scholen gratis internet, digitaal lesmateriaal en aanvullende online oplossingen aan onder de naam School Online. KPN wil met School Online de vernieuwing van het Nederlandse onderwijs versnellen. KlasseTV vertegenwoordigt met het aanbieden van digitaal educatief (les)materiaal een belangrijk onderdeel van KPN's `School Online' aanbod.