Twee gezinnen laten alles achter voor hun idealen in Peru


VELDHOVEN, 20071229 -- Twee bevriende gezinnen met vier kinderen vertrekken binnenkort naar Peru om als vrijwilligers te gaan werken in een project voor kinderen uit sloppenwijken. De recent opgerichte stichting met de naam La Sonrisa de los Ninos (De glimlach van de kinderen) heeft als doel: goede scholing, medische zorg en voorlichting over verantwoorde voeding en hygiene om de vicieuze cirkel van armoede en uitzichtloosheid te doorbreken.

Er komt heel wat bij kijken want de stichting is volledig afhankelijk van giften en donaties om de kosten van het project te dekken.

De vrijwilligers ondersteunen het project in het Peruaanse Huanchao waar een kleuterschool, een basisschool en een middelbare school, een weeshuis en een medische post worden gebouwd. Op dit moment gaat het om 210 kinderen die dagelijks een maaltijd en enkele uren onderwijs krijgen.

Voortrekker Vincent von Meijenfeldt (van beroep arts) vliegt al op 24 januari 2008 samen met vier medewerkers waaronder twee verpleegkundigen, naar Peru om de medische post op te zetten. Voor uitvoerige informatie met fotomateriaal kunt u terecht op: www.lasonrisa.org





Ingezonden persbericht