Gemeente Bergen

NIEUWS VAN B&W

Afvoer afval Catharinastraat
De gemeente laat het gronddepot bij de Vliespas in Wellerlooi de komende weken opruimen. Bij de reconstructie van de Catharinastraat is zo'n 6000 m3 materiaal vrijgekomen dat is opgeslagen bij de Vliespas. De gemeente had dit materiaal al langer willen opruimen. Het moest echter eerst onderzocht worden op eventuele verontreiniging. Uit het onderzoek bleek dat het puin en de asfaltbrokken in het materiaal zijn verontreinigd met teerhoudend asfalt en minerale olie. De verontreiniging zit opgesloten in het materiaal en kan zich niet verspreiden. Het depot is bovendien afgezet met een hek en voorzien van een onderafdichting met plastic folie. Daarom is er geen gevaar voor de volksgezondheid en de omgeving. Het materiaal wordt afgevoerd naar een erkende afvalverwerker. Het transport zal plaatsvinden via de Droogstal naar de Rijksweg. De totale kosten bedragen E 150.000,-

Subsidie voor Funpop
De gemeente Bergen geeft een waarderingssubsidie van E 400,- aan Stichting Funpop. Funpop is een openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking. Het groots opgezet festival heeft een landelijke uitstraling en vindt dit jaar voor de 11e keer plaats in Arcen.

Ruimere mogelijkheden buitengebied
De gemeente Bergen heeft, samen met de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Arcen en Velden een beleidsplan gemaakt dat ruimere mogelijkheden biedt voor wonen, werken en recreatie in het buitengebied. De gemeenten bespreken het concept in eerste instantie met gedeputeerde Driessen. Vervolgens wordt het voorgelegd aan Gedeputeerde Staten.Als de provincie het plan goedkeurt, is het voor de gemeente gemakkelijker om mee te werken aan initiatieven op het gebied van wonen, werken en recreëren in het buitengebied.

---- --