Sjoukje Dijkstra slaat eerste munt 'Bonding & Bridging' dukaat

S en w publicaties

Stichting Vereende Krachten introduceert nieuwe Business Award

Sjoukje Dijkstra slaat eerste munt 'Bonding & Bridging' dukaat

Ankeveen (23 januari 2007) - Op donderdag 25 januari 13.00 uur zal bij Koninklijke Begeer in Zoetermeer de officiële eerste slag plaatsvinden van de bijzondere 'Bonding & Bridging' dukaat. Dit als start van een nieuwe campagne van de Stichting Vereende Krachten, waarmee bedrijven, organisaties en overheden worden aangesproken op hun sociaalmaatschappelijke verantwoordelijkheid. Als positieve katalysator zal de Stichting Vereende Krachten donderdag a.s. eveneens de nieuwe, prestigieuze 'Golden Bonding & Bridging Awards' uitreiken aan een drietal ondernemingen die zich op grond van operationele, technische en sociaaleconomische kriteria opmerkelijk en succesvol in de markt onderscheiden.

De unieke 'eerste muntslag' van een vergulde massief zilveren dukaat, zal worden verricht door Sjoukje Kosmayer Dijkstra en Ger Camp. Sjoukje Dijkstra is de eerste Olympische Gouden Medaille winnares van Nederland en op haar eigen verzoek heeft ze maar liefst 2.500 keer haar persoonlijke handtekening geplaatst op de bijsluiters van de dukaten die door Koninklijke Begeer in een unieke éénmalige oplage worden geslagen. Ger Camp is algemeen directeur en oprichter van het IiP (Investors in People) gecertificeerde bedrijf Numac en beschermheer van de Stichting Vereende Krachten. Gastheer voor de muntslag is dhr. Wido van der Hoorn, directeur van Koninklijke Begeer. Naast Sjoukje Dijkstra zullen verschillende bekende Nederlanders aanwezig zijn waaronder schaakgrootmeester Jan Timman die als 'dukaatmeester' de kwaliteitskeuring van de 'eerste slag' dukaten voor zijn rekening zal nemen. Meester dwarsfluitist Thijs van Leer zal het evenement muzikaal omlijsten. De speciale vergulde zilveren dukaat die door Sjoukje Kossmayer Dijkstra wordt geslagen zal in de loop van dit jaar op initiatief van de Stichting Vereende Krachten als topstuk worden geveild. Dit naast vele andere kavels die belangeloos door bedrijfsleven en particulieren worden ingebracht. De complete opbrengst van deze veiling zal ten goede komen aan een goed doel, waarbij voor 2007 is gekozen voor het World Initiative for Orphans (WIO).

Bonding & Bridging Awards

Op 25 januari worden ook de eerste Golden Bonding & Bridging Awards uitgereikt aan drie opmerkelijke Nederlandse ondernemingen. Hiermee wil de Stichting Vereende Krachten onderstrepen dat Nederland een sterke industriële natie is met fantastische bedrijven en organisaties die de (inter)nationale concurrentiedruk feilloos het hoofd kunnen bieden. De Award zal voor andere bedrijven en organisaties een extra stimulans zijn om door middel van nieuwe initiatieven op onder meer de gebieden ontwikkeling, opleiding, samenwerking en personeelsbeleid, betere technische, sociaaleconomische en financiële resultaten te bereiken.

Wilt u de eerste muntslag bijwonen, schrijf u dan in via de website www.vereendekrachten.com

Of neem voor meer informatie contact op met: Mels van Houwelingen 06 53 260 986, E-mail: mels.vanhouwelingen@planatec.nl of Frank Senteur (035) 656 47 83, E-mail: frank.senteur@swpubli.nl Kijk voor meer info op www.vereendekrachten.com