Dienstenbond CNV

Stand van zaken CAO overleg Stater
25-01-2007

Op basis van de besluiten van de ledenvergadering op 23 januari hebben de bestuurders van de bonden in een aansluitende bijeenkomst met Harry Enter, onderhandelaar namens werkgever, het volgende pakket neergelegd:

* Structurele inkomensaanpassing in 2007 en 2008 van telkens 2 % op
1 januari en telkens 1 % op 1 juli.

* Onder protest: acceptatie van de door werkgever besloten marktaanpassing van het salarisgebouw mits werkgever bereid is om een eenmalige betaling te doen aan de medewerkers in de salarisgroepen 19 en 20 van 1 % van het jaarinkomen. Bonden hebben aangegeven dat bij een volgende eenzijdige invulling van een CAO-artikel de bonden zich zullen beraden op juridische stappen.
* Akkoord met 6 ½ % variabele beloning op "de norm".
* 1 % levensloop.

* Vastlegging van de afspraak dat ten tijde van de nieuwbouw overlegd zal worden over reiskostenvergoeding, individuele roosters en mogelijkheden van thuis werken.

Daarop gaf de werkgeversonderhandelaar aan dat hij diende te overleggen met de directie. Dat leidde tot een nieuwe onderhandelingsafspraak op vrijdagmorgen 2 februari 2007. De heer Enter gaf aan dit overleg nodig te hebben omdat de directie erg hecht aan het "voeden" van de arbeidsvoorwaardentoeslag vanuit de afgesproken loonsverhoging. Anders dan bonden overigens begrepen hebben, wenst de directie hierbij een blijvende besteding.

Direct na 2 februari as. zullen wij u opnieuw informeren.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ahmed Kansouh
a.kansouh@snvdibo.nl of op telnr. 023-56 51 052.