Politie Amsterdam-Amstelland

Rijden onder invloed / Amsterdam

(25/01/2007)

Woensdag 24 januari zijn drie mannen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Surveillerende agenten op de Molukkenstraat controleerden in de nacht van dinsdag op woensdag om 2.00 uur een 24-jarige bestuurder. Bij deze controle kregen de dienders het vermoeden dat de man onder invloed was van drugs. Ook vonden zij in de auto van de man een aantal papieren wikkels met vermoedelijk drugs. Bij de man is een bloedonderzoek gedaan dat duidelijkheid zal geven over het drugsgebruik van de bestuurder. Tegen de man is naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, ook een verbaal opgemaakt voor het bezit van harddrugs.

Woensdagavond rond 17.45 uur werd een 20-jarige automobilist betrapt voor het rijden onder invloed van softdrugs tijdens een verkeerscontrole op deInsulindeweg. De verdachte heeft meegewerkt aan een bloedonderzoek, waarna zal blijken of hij onder invloed was van alcohol of drugs.

Woensdagavond rond halftwaalf zagen politieagenten een 45-jarige man op de Rozengracht in een geparkeerde bestelauto zitten. Toen de agenten de man controleerden, bleek dat hij vermoedelijk alcohol had gedronken. Nadat uit onderzoek ter plaatse bleek dat hij ook daadwerkelijk alcohol had gebruikt, legden de agenten de man een rijverbod op. Omdat de agenten hem niet hadden zien rijden, was het niet mogelijk de man aan te houden. Enkele minuten later werd de man toch weer aangetroffen door de surveillerende dienders en ditmaal al rijdende in zijn bestelauto. Ditmaal werd de bestuurder aangehouden en bleek op het politiebureau dat hij drie maal de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.