Vng

KING Award: Amsterdam geeft Antwoord

Eén ingang voor alle vragen, klachten of meldingen van de Amsterdamse burgers. Via het telefoonnummer 14020 én via de website amsterdam.nl. Hiermee heeft de gemeente Amsterdam de KING Award gewonnen.

KING staat voor Kwaliteit en Innovatie Nederlandse Gemeenten. De award wordt uitgereikt aan een voorbeeld van zichtbaar verbeterde dienstverlening. Tijdens het congres Gemeentelijke Dienstverlening op 25 januari nam de Amsterdamse wethouder Tjeerd Herrema de award in ontvangst van dhr. Marijnen (Burgemeester Roosendaal), voorzitter van de commissie Gemeentelijke dienstverlening en Informatiebeleid en van de jury.

Herrema vindt de award een erkenning voor de ambitie van de gemeente. Wij willen tot de top van Nederland horen als het gaat om dienstverlening. De wethouder wil graag de ervaring van de gemeente Amsterdam delen met andere gemeenten.

Juryrapport
Het juryrapport zegt het volgende over het voorbeeld van Amsterdam: De jury vond dit voorbeeld op papier al een weg die we allen moeten gaan. Antwoord is een integrale versterking van de vindbaarheid, bereikbaarheid en kwaliteit van de gemeentelijke frontoffice. Amsterdam nam het absolute voortouw.

Den Haag, 25 januari 2007