Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 25 januari

BERGEN OP ZOOM, 25 januari 2007

Openbare schennis

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op woensdagmiddag om 15.00 uur melding van openbare schennis aan de Antwerpsestraatweg. Een 13-jarig meisje uit Bergen op Zoom was op weg van school naar huis, toen een man op een fiets haar zijn geslachtsdeel liet zien. De moeder van het meisje maakte melding bij de politie.

Overtredingen bij snelheidscontroles

SINT WILLEBRORD: De politie hield op woensdag tussen 10.50 uur en 13.30 uur een snelheidscontrole aan de Poppestraat. 1096 voertuigen zijn gecontroleerd. Hiervan waren er 181 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt. In deze straat is de fietsersstrook onderdeel van de weg. Snelheidsovertredingen leidden hier tot onnodig gevaarlijk verkeerssituaties.

OUDENBOSCH: Tussen 14.10 uur en 15.50 uur controleerde de politie op de Zandeweg. Van de 985 passanten waren er 77 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u. Reden voor de controle is dat er meerdere uitritten aan de weg grenzen. Ook hier is het fietspad onderdeel van de weg.

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag tussen 09.45 uur en 13.00 uur een snelheidscontrole aan de Van Konijnenburgweg. Van de 2215 passanten waren er 354 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 91 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u. Aan deze weg grenzen veel uitritten. Hardrijders zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties.

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Dokter Brabersstraat hield op woensdagmiddag een 41-jarige Roosendaalse aan voor winkeldiefstal. De vrouw wilde de winkel verlaten met medeneming van winkelwaar ter waarde van ruim 60,-. Ze is aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld met een dagvaarding.

Werknemers betrappen inbreker

RUCPHEN: Werknemers van een bedrijf aan de Expeditieweg hoorden op woensdagavond even na 20.00 uur glasgerinkel. De ruit van een ruimte van het bedrijfspand was vernield en men kon nog net een man weg zien rennen. De dader had een flatscreen weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op woensdag kreeg de politie om 20.45 uur melding van een inbraak aan de Bosstraat. De daders vernielden een ruit en namen computerapparatuur weg. De politie heeft aangifte van inbraak opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt man aan voor steken bekende

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag kreeg de politie even na 01.00 uur melding dat er een gewonde man aanwezig was bij een pand aan de Zuid-Oostsingel. De man had verschillende verwondingen in het gezicht en in de hals. De man verklaarde te zijn gestoken door een bekende. De man, een 42-jarige man uit Bergen op Zoom, is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht en vervolgens voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Van hem is een verklaring opgenomen. Hij bleek een gevangenisstraf van 32 dagen open te hebben staan en hij is ingesloten.
De politie kon aan de hand van de omschrijving van het slachtoffer een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aanhouden in een pand aan de Kremerstraat. Hij had een steekvoorwerp in zijn bezit. Dit is in beslag genomen. Na verhoor is de man in verzekering gesteld. Aanleiding voor de vechtpartij waren een ruzie en een vechtpartij die eerder die dag hadden plaatsgevonden.
De politie heeft een getuige gehoord en onderzoekt de zaak nader.

Vrouw gewond na aanrijding

OUD GASTEL: Op donderdagochtend gebeurde er om 11.15 uur een ongeval op de kruising tussen de Beemd en de Achterdijk. Een 36-jarige automobiliste uit Oudenbosch reed vanuit het centrum van Oud Gastel richting de Beemd. Een 87-jarige vrouw uit Oud Gastel fietste over de Beemd vanuit de richting van de Kerkstraat. De Beemd is een voorrangsweg. De automobiliste verleende vermoedelijk geen voorrang en er ontstond een aanrijding. De fietster kwam ten val en is met meerdere schaafwonden naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht. Hier is ze opgenomen te observatie.

Vier jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging

SINT WILLEBRORD: De politie hield op woensdag vier jongemannen aan op verdenking van openlijke geweldpleging. De vier zouden op vrijdagavond
1 december een 15-jarige jongen uit Etten-Leur en een 17-jarige bekende van hem hebben mishandeld door hen te slaan, te schoppen en te bespuiten met vermoedelijk pepperspray. Dit gebeurde aan de Kievitstraat. Aan de hand van de aangifte van de het slachtoffer, die aan de mishandeling lichte verwondingen over hield, kon de politie de vier aanhouden. De vier werden ieder in hun woning aangehouden. Het gaat om twee 16-jarige jongens uit Sint Willebrord, een 17-jarige jongen uit Zegge en een 15-jarige jongen uit Sint Willebrord. De verdachten zijn na verhoor in verzekering gesteld in afwachting van verder onderzoek.

Man aangehouden op verdenking van heling en diefstal

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdag even voor 01.00 uur een 43-jarige man uit Roosendaal aan op de Frans Halslaan. De man hield zich samen met een bekende verdacht op in de buurt. De politie besloot de twee te controleren. Hierbij bleek dat de 43-jarige man, die geregistreerd staat als veelpleger, in bezit was van meerdere frontjes van autoradios. Ook was hij in bezit van
inbrekersgereedschap. De man is aangehouden en ingesloten. De politie hoopt dat de eigenaren van de frontjes zich melden.

Auteur: Inge Rijgersberg