Verzamelpersbericht donderdag

Den Bosch, 25-01-2007

Winkeldieven aangehouden

Den Bosch De politie heeft woensdagmiddag vier jongemannen aangehouden in een winkel op de Arena in Den Bosch voor winkeldiefstal. De jongemannen tussen de 16 en 20 jaar uit Den Bosch, Heerlen en Giessen hadden voor 26 euro aan sieraden gestolen.

Een uurtje later werden in een winkel op de Pensmarkt twee mannen van 20 en 23 jaar uit Litouwen betrapt op het stelen van sportkleding.

Bij een bouwmarkt op de Balkweg werd woensdag twee keer een winkeldiefstal gepleegd

Daar werd door een 26-jarige man uit Rosmalen glasplaatdragers (ter waarde van 19,95 euro) weggenomen. Later die avond werd door een 32-jarige man uit Sint Oedenrode een rolmaat (ter waarde van 24,99 euro) weggenomen. Beide verdachten zijn aangehouden.

Tegen alle winkeldieven is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Den Bosch De politie heeft woensdag in de namiddag een 32-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw mishandeld te hebben. Hij is inverzekeringgesteld.

Bromfiets in beslag genomen

Den Bosch De politie heeft woensdagavond op de Sint Teunislaan een 17-jarige Bosschenaar aangehouden. De Bosschenaar reed op een bromfiets die niet verzekerd was en geen kentekenplaat had. Toen de politie de bromfiets wilde controleren, wilde de Bosschenaar niet meewerken aan het onderzoek. Hij is daarop aangehouden. De politie heeft de bromfiets in beslag genomen. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep doorrijding na een aanrijding

Boxtel Een 41-jarige voetgangster uit Boxtel raakte woensdag 17 januari, omstreeks 7:40 uur gewond toen zij ter hoogte van het plantsoen op de Hendrik Verheeslaan werd aangereden door een onbekend gebleven scooter. De vrouw liep daar met haar hond in de richting van de Vorsenpoelschool en werd aangereden door de bestuurder van een scooter, die haar aan de linkerzijde raakte. De vrouw viel en raakte gewond aan haar arm. De scooter is na het ongeval doorgereden. De vrouw deed hiervan aangifte bij de politie, die de zaak onderzoekt en getuigen verzoekt te bellen naar 0900-8844. Mocht de bestuurder van de scooter zich herkennen in bovenstaande, dan wordt hij/zij dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Boxtel.

Winkeldief houdt zich niet aan schorsende voorwaarden

Schijndel - De politie heeft een 36-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden en ingesloten. Hij pleegde een winkeldiefstal tijdens de schorsende voorwaarden van een eerdere voorgeleiding. Hij is ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat.

Man aangehouden voor inbraak

Erp - De politie heeft woensdagavond een 53-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden voor woninginbraak. De verdachte had ingebroken in de woning van zijn ex-vrouw uit Erp en een aantal goederen weggehaald. Daarbij had hij de ruit van de voordeur vernield. De politie heeft de man aangehouden en proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

Uden Een 16-jarige jongen uit Uden is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Udenseweg. De jongen reed met zijn quad op het fietspad (waar hij niet mag rijden) en kreeg ter hoogte van de oprit bij Fitland geen voorrang van een van links komenden 33-jarige automobilist uit Venray. Tussen beide voertuigen ontstond een aanrijding. De jongen viel en klaagde over pijn in zijn rug. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


-----

Sambeek Een 42-jarige bromfietser uit Boxmeer is woensdagmiddag gewond geraakt op de Hoogeweg in Sambeek bij een aanrijding met een hond. De jonge hond stak ineens de weg over en de bromfietser kon de hond niet meer ontwijken. De bromfietser viel en raakte even bewusteloos. Ambulancepersoneel heeft de bromfietser ter plekke onderzocht. De hond bleef ongedeerd en de bromfietser mocht na controle in het ziekenhuis weer naar huis.

Man aangehouden door arrestatieteam

Oss Het arrestatieteam van de politie heeft woensdagmiddag in zijn woning een 26-jarige Ossenaar aangehouden.

De verdachte had dinsdagmiddag een 41-jarige vrouw uit Oss op het Jurgensplein mishandeld. Daarna achtervolgde hij haar met de auto naar haar woning, waar hij op de 45-jarige partner van de vrouw is ingereden. De slachtoffers deden aangifte van mishandeling en poging doodslag. De politie onderzoekt de zaak verder. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Twee mannen aangehouden voor verduistering

Oss De politie heeft woensdag op de Kardinaal de Jongstraat twee mannen uit Barneveld aangehouden van 19 en 43 jaar oud. Zij worden verdacht van diefstal/verduistering. Ze hadden voor ruim 92 euro aan goederen, voornamelijk alcoholhoudende drank, gestolen bij een supermarkt/slijterij aan de Kardinaal de Jongstraat. Ze hebben de goederen weggenomen tijdens werkzaamheden in de supermarkt. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Oss De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 44-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn echtgenote te hebben mishandeld. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar gezicht en deed aangifte van de mishandeling. De man is inverzekeringgesteld.

Hennepkwekerij ontmanteld

Overloon De politie heeft donderdagmorgen in een loods aan de Merseloseweg een hennepkwekerij met 3.500 planten ontmanteld. De eigenaar van de loods (een man uit Venray, leeftijd onbekend) is aangehouden. De politie heeft alle apparatuur en planten in beslag genomen ter vernietiging. In de loods werden op de begane grond champignons gekweekt. Op de eerste verdieping trof de politie de hennepkwekerij aan.