Gemeente Bronckhorst

Locatie nieuwe gemeentehuis Bronckhorst bekend

Op 25 januari 2007 neemt de gemeenteraad van Bronckhorst een besluit over de aankoop van grond voor het nieuwe gemeentehuis van Bronckhorst. De raad wordt gevraagd om in te stemmen met de aankoop van de percelen L 415 en L 1141 aan de Elderinkweg in Hengelo Gld., vlak bij het zwembad.

Op dit moment heeft de gemeente Bronckhorst een tijdelijke huisvesting in het gemeentekantoor aan de Banninkstraat in Hengelo Gld. Deze locatie is met een artikel 17 WRO gerealiseerd. Dit houdt in dat er maximaal vijf jaar (zonder verlengings-mogelijkheid) gebruik gemaakt kan worden van deze locatie. Met de buren zijn verder bindende afspraken gemaakt dat het een tijdelijke huisvesting zou zijn. Daarnaast is het realiseren van gedeeltelijke nieuwbouw of geleidelijke vervanging van het noodgebouw aan de Banninkstraat niet geschikt gebleken.

In september 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met de projectbeschrijving nieuwbouw gemeentehuis. De stuurgroep die belast is met het project, heeft eerst de geschikte locaties in kaart gebracht. Binnen het door de gemeenteraad aangegeven gebied waren elf locaties geschikt of mogelijk geschikt. Aan de hand van het programma van eisen, kwamen daar twee A-locaties uit. Hierbij scoren bereikbaarheid en eventuele combinaties van functies hoog.

Met de beoogde plek denkt de stuurgroep een goede locatie gevonden te hebben, die goed bereikbaar is voor klanten en medewerkers. Door de ligging aan de rondweg is het een locatie die gemakkelijk 'gezien' kan worden. Bovendien is het een plek die voor de gehele gemeente Bronckhorst gemakkelijk bereikbaar is. Een belangrijk voordeel van deze locatie is ook dat de parkeerplaatsen zowel voor gemeentehuis als sportpark elkaar kunnen aanvullen. De combinatiefunctie.

Nu overeenstemming is bereikt met de verkopende partij, die eigenaar is van de beoogde gronden aan de Eldrikseweg 2, is het aan de raad een besluit te nemen over de aankoop. Instemming door de raad is als ontbindende clausule in het koopcontract opgenomen.

Het is de planning dat de gemeentelijke organisatie in de kerstvakantie van 2009 naar de nieuwe locatie verhuist.

Hengelo Gld., 21 december 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --