FEM Business: Poetin verprutst zijn economie

Vrijdag 25 januari 2006


----------
Deze week in FEM Business (week 4, vanaf vrijdag 26 januari in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Ceo van Rusland voert wanbeleid
President Poetin is in eigen land populair. Dat is vooral te danken aan de economische groei, en die is weer te danken aan olie. Rusland is een oliestaat geworden, met weinig andere activiteiten. Als Poetin de economie anders zou aanpakken, dan zou Rusland in 2050 het rijkste land ter wereld zijn. Plus: hoe vast zit hij écht in het zadel?

Verzekeraars blij met storm
Okay, het kost hun waarschijnlijk 200 miljoen euro. Maar zo'n storm als vorige week schudt de mensen weer eens lekker wakker. En dan sluiten ze toch een iets duurdere verzekering af.

Franse revolutie
De topman van Endemol France, Stéphane Courbit, zou zich wel eens kunnen opwerpen als de toekomstige baas van heel Endemol. Wat betekent dat voor 'onze' John? Vrienden zijn het in ieder geval niet.

Very Light Jets
Zelfs de boekhouder is nu gecharmeerd van het eigen zakenvliegtuig. En niet alleen vanwege het sex appeal van die kekke kleine jets. Bij verstandig gebruik kunnen ze veel kosten besparen.

Sun Valley in Limburg
Rond Heerlen zou wel eens een interessant cluster van zonne-industrie kunnen ontstaan. Maar de Duitse overheid probeert Nederlandse investeerders te lokken met subsidies en belastingvoordelen.

Verder in FEM Business:


* Bert Bruggink: ceo Rabobank spreekt en luncht met FEM Business
* Mercedes CL coupé met handige speeltjes

* Van Gansewinkel is dol op vuilnis en cash .

Informatie: Arne van der Wal 06 22 31 37 18 /
020.515.98.52 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 21 / 06.22.31.37.18