Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Prinsenhaghe en Metzocollege winnen scholenbouwprijs

Nieuwsbericht | 25-01-2007 | Directie Communicatie

Basisschool Prinsenhaghe uit Den Haag en het Metzocollege uit Doetinchem zijn de winnaars van de scholenbouwprijs. Uit handen van staatssecretaris Bruno Bruins kregen zij op 25 januari in Utrecht deze prestigieuze prijs uitgereikt.

Jeroen Geurst van architectenbureau Geurst en Schulze tekende voor het ontwerp van basisschool Prinsenhage (categorie primair onderwijs) en de Rotterdamse architect Erick van Egeraat ontwierp het Metzocollege (categorie voortgezet onderwijs).

De staatssecretaris prees de kwaliteit van de inzendingen en benadrukte het maatschappelijk belang van architectuur. Vorm, functie en inrichting bepalen immers het plezier waarmee leerlingen en docenten het gebouw ervaren en gebruiken. Maar een goed vormgegeven schoolgebouw beïnvloedt ook de omgeving waarin de school staat.

Het ministerie organiseert de scholenbouwprijs sinds 1992. Aan de prijs is een bedrag van 12.500 euro verbonden. De uitreiking vond plaats tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), die van 23 t/m 27 januari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

Meer informatie


* website scholenbouwprijs