Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Home-Start in IJsselmonde

Ondertekening intentieverklaring project Home-Start

Op donderdag 25 januari heeft Nurten Karisli, portefeuillehouder Jeugd, Veiligheid, Werkgelegenheid en Economie, namens het dagelijks bestuur, haar handtekening gezet onder de intentieverklaring project Home-Start.
Feitelijk houdt deze ondertekening in dat Humanitas voor 3 jaar (2007 t/m 2009) uitvoering zal geven aan Home-Start in IJsselmonde. In het najaar van 2008 vindt een evaluatie van de resultaten plaats. Zijn die resultaten positief, dan is de intentie om door te gaan met het project.

Home-Start is een programma dat ondersteuning, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders met jonge kinderen. Het doel van Homestart is om door ondersteuning van gezinnen met kinderen die jonger zijn dan zes jaar, de zelfredzaamheid van die gezinnen te bevorderen. Dit gebeurt ondermeer door het stimuleren van ouders om meer van bestaande voorzieningen in de wijk gebruik te maken, of om deel te nemen aan activiteiten in de wijk. Het accent ligt op opvoedingsondersteuning. Uiteraard is het vergroten van kansen voor kinderen een belangrijk einddoel. De laagdrempelige hulp aan gezinnen vindt plaats door vrijwilligers van Humanitas.

In de periode 2002-2006 is Home-Start al op projectbasis uitgevoerd in IJsselmonde. Met succes. Ondermeer hierdoor heeft het College van B&W een overeenkomst afgesloten met het Rijk voor een stadsbrede invoering van Home-Start. Deelgemeenten kunnen Home-Start inkopen bij Humanitas op basis van co-financiering stad-deelgemeenten.

Meer informatie

Ouders die interesse hebben in ondersteuning van Home-Start kunnen bellen met 010 - 419 61 93. Ook kunnen zij bij het consultatiebureau of andere maatschappelijke instellingen vragen naar Home-Start.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Home-Start is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die hun eigen ervaring met kinderen op een positieve manier kunnen inzetten. Voor meer informatie kan gebeld worden met 010 - 419 61 93.