Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Politie deelt 66 bekeuringen uit bij verkeerscontroles
Publicatiedatum: 26-1-2007 10:14:05

Westervoort / Zevenaar - Bij vooraf aangekondigde verkeerscontroles van het Verkeershandhavingsteam zijn donderdag 66 bekeuringen uitgedeeld. Tussen 15.00 en 21.45 uur zijn in Westervoort (Vredenburgstraat en Zuidelijke Parallelweg) en in Zevenaar (Lentemorgen, Ringbaan-Noord en Kampsingel) ruim 800 passanten gecontroleerd op snelheid, het dragen van de autogordel en de helm en het gebruik van alcohol. Hierbij zijn 42 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid, twintig voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet dragen van de helm, twee voor het niet handsfree bellen en één voor een lekke uitlaat. Er zijn bij deze controles 267 blaastesten afgenomen. Allen bliezen een p-indicatie en konden hun weg vervolgen.

Het Verkeershandhavingsteam van de regiopolitie Gelderland-Midden kondigt een aantal van haar controles vooraf aan op de website www.verkeershandhaving.nl. Ook verkeerscontroles van de andere politiekorpsen staan op deze website.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

West-Veluwe Vallei

---

Edenaar (19) opgepakt na woninginbraak

Publicatiedatum: 26-1-2007 10:17:29

Ede - De Edese politie heeft donderdag een negentienjarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak. De man zou bij een woning in de wijk Veldhuizen een ruit vernield hebben en er vervolgens met de laptop van de bewoners vandoor zijn gegaan. Getuigen hadden de Edenaar bij de woning gezien. Nadat de bewoners aangifte hadden gedaan gingen agenten naar de man op zoek. In de woning van een familielid bleek de Edenaar zich in een kast verschanst te hebben. De jongen is meegenomen en voor nader verhoor ingesloten. De buit is nog zoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie grijpt in bij opstootje

Publicatiedatum: 26-1-2007 10:16:56

Wageningen - De Wageningse politie heeft woensdagmiddag moeten ingrijpen bij een opstootje tussen twee groepen jongeren op de Hollandseweg. Twee jongeren werden daarbij aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een vechtpartij. De jongeren zijn later weer vrijgelaten omdat na onderzoek niet gebleken was dat ze daadwerkelijk gevochten hadden. Rond kwart voor een werd door buurtbewoners gemeld dat er op de Hollandseweg een vechtpartij gaande was. Bij de komst van de agenten verspreidden de jongeren zich in de wijk. Op aanwijzen van omstanders werden twee van hen aangehouden op de Van der Waalsstraat. Uit verklaringen van getuigen bleek dat er onenigheid was ontstaan na een scheldpartij tussen twee jongeren. Daarbij zouden ook klappen zijn gevallen. Mede door ingrijpen van omstanders werd de vechtpartij in de kiem gesmoord. Tot dusver is er nog geen aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker in de cel na overtreding schorsingsvoorwaarden
Publicatiedatum: 26-1-2007 10:16:10

Nijkerk - Een 37-jarige man uit Nijkerk is donderdagavond vastgezet nadat hij de schorsingvoorwaarden voor een in bewaringstelling, die een rechter hem eerder had opgelegd, had overtreden. De man werd aangehouden bij de woning van zijn ex-vrouw in Nijkerk. Volgens de vrouw had de man aangekondigd naar haar woning toe te komen. Even later hoorde ze iemand over het dak van haar woning lopen waarna de politie werd gewaarschuwd. De Nijkerker was eerder al aangehouden op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn ex-vrouw en vervolgens in bewaring gesteld. Deze inbewaringstelling was later door een rechter geschorst op voorwaarde dat de Nijkerker geen contact zou opnemen met zijn ex-vrouw noch dat hij zich bij haar woning zou laten zien.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drielse (19) lichtgewond na aanrijding

Publicatiedatum: 26-1-2007 10:15:13

Renkum - Een negentienjarig meisje uit Driel is donderdag lichtgewond geraakt bij een aanrijding in Renkum. Het slachtoffer had vermoedelijk een lichte hersenschudding opgelopen toen ze was aangereden door een 41-jarige automobiliste uit Westervoort. Het ongeval gebeurde rond kwart over elf op de kruising van de Europalaan met de Molenweg. Volgens de politie was de automobiliste vanaf de Molenweg linksaf de Europalaan opgereden waarbij ze de fietsster, die haar tegemoet kwam en rechtdoor wilde, kennelijk over het hoofd zag. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis maar moest zich wel onder doktersbehandeling stellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053