Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 26-01-2007

Auto in sloot
EMMEN Donderdagnacht is aan de Odoornerweg in Emmen een auto uit de bocht gevlogen en op de kop in de sloot beland. De 23-jarige bijrijder uit Emmen stond al naast de auto en ook de 19-jarige bestuurder uit Emmen kon zelf uit de auto komen. De auto was totaal vernield maar de mannen hadden nauwelijks letsel. Beide mannen waren onder invloed van alcohol. De bestuurder had 1 promille alcohol in zijn bloed. Hij was al eerder aangehouden wegens rijden onder invloed als beginnend bestuurder, waarop nu zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-107818)

Jongetje geschept door automobilist
ERICA Op donderdagmiddag werd op de Peelstraat een 9-jarig jongetje uit Emmen aangereden door een 23-jarige man uit Schoonebeek. De jongen keek niet goed uit en stak met zijn fiets de weg over, maar werd te laat gezien door de automobilist waardoor hij werd geschept. De jongen werd overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. Na onderzoek bleek het letsel mee te vallen en mocht het slachtoffertje weer naar huis. (07-107765)

Rijverbod na rijden onder invloed
NIEUW AMSTERDAM Tijdens een verkeerscontrole donderdagavond werd een 53-jarige automobilist aangehouden om te blazen. Hij bleek een promillage van 1.2 in zijn bloed te hebben. Hij kreeg hiervoor, behalve een proces-verbaal, een rijverbod van 5 uur. (07-107786)

Loslopende schapen
BUINERVEEN Donderdagochtend liepen er 15 à 20 schapen op de rijbaan van de Nieuwedijk. De 65-jarige eigenaar van de schapen was hierop al eerder gewezen, maar hij had de schapen laten lopen. De politie heeft geholpen met het in veiligheid brengen van de schapen en heeft de eigenaar uit Odoorn een proces verbaal gegeven. (07-107667)

Minibike in beslag genomen
EMMEN Donderdagmiddag waagde een 15-jarige jongen uit Emmen zich met zijn minibike op de Laan van de Eekharst. Aangezien je met een minibike niet op de openbare weg mag rijden is de minibike in beslag genomen. De minibike bleek niet verzekerd te zijn, waarvoor de jongen een proces verbaal heeft gekregen. (07-107806)

Agenten houden man opnieuw aan
VEENOORD Nadat een agressieve 45-jarige man in de nacht van dinsdag op woensdag werd aangehouden wegens overlast en bedreiging is hij in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw aangehouden. Agenten zagen dat de man in de Thorbeckestraat overlast veroorzaakte en buren bedreigde. De man verkeerde net zoals eerder deze week onder invloed van alcohol. (07-107822)

Politie neemt vuurwerkpistool in beslag
EMMEN Donderdagmiddag hebben agenten een 18-jarige knaap uit Sellingen aangehouden toen hij over de Hoofdstraat liep. Hij was in het bezit van een vuurwerkpistool dat in beslag werd genomen. De politie kreeg een melding dat deze jongen het pistool aan anderen toonde toen hij in de stationshal zat. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg hij een schikkingsvoorstel aangeboden van 220,-. (07-107713)

Verkeerscontrole na klachten uit omgeving
TIENDEVEEN De politie heeft na klachten uit de omgeving over te hoge snelheid een verkeerscontrole gehouden aan de Kerkweg. Tussen 17.00 en 18.00 uur werd met de lasergun gecontroleerd waarbij vijf bestuurders werden bekeurd. Ter plaatse is een snelheid van 30 km/uur toegestaan en alle bestuurders reden sneller dan 50 km/uur.

HOOGEVEEN - Ook aan de Zuidwoldigerweg werd met de lasergun gecontroleerd. Waar een snelheid van 50 km/uur is toegestaan werden 4 bestuurders gemeten die sneller reden dan 70 km/uur. Daarnaast werd van twintig bestuurders een blaastest afgenomen. (07-107783)

Vrouw weigert medewerking aan ademanalyse
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag controleerden agenten een 41-jarige bestuurster uit Assen toen zij over de Lonerstraat reed. Omdat het controleapparaat aangaf dat zij een hoger alcoholpromillage had dan 0.5, werd haar verzocht een blaastest af te leggen aan het bureau bij het ademanalyseapparaat. Dat weigerde zij waarop zij een proces-verbaal kreeg. Ook weigerde zij mee te werken aan het vaststellen van haar identiteit. (07-107824)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met telefoon 0592 451280.