Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Jongeman verdacht van strafbare feiten

Lochem, 26-01-2007 o De politie heeft op maandag 4 januari j.l. een 18-jarige inwoner uit Lochem aangehouden op verdenking van bedreiging van een 16-jarige plaatsgenoot. Hij wordt tevens verdacht van het plegen van meerdere strafbare feiten en heeft hierover verklaringen afgelegd.

Reden voor de aanhouding van de jongeman vormde een aangifte terzake van bedreiging van een 16-jarige plaatsgenoot in augustus 2006. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in, waarna de verdachte uiteindelijk op 4 januari j.l. kon worden aangehouden.

Uit nader politieonderzoek en aan de hand van getuigenverklaringen werd duidelijk dat de aangehouden jongeman tevens werd verdacht van het plegen van meerdere misdrijven, waaronder autodiefstal en woninginbraken. De verdachte heeft in een groot aantal zaken bekend en is in afwachting van zijn rechtszaak ingesloten.

In de periode na de aanhouding moesten sommige onderzoekgegevens worden gecontroleerd, reden waarom de politie niet eerder met dit bericht naar buiten kwam.