Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 26 januari 2007

Winkeldieven aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft, dankzij goed werk van personeel van een supermarkt en met een tikkeltje geluk, twee mannen aangehouden wegens winkeldiefstal. Een 37-jarige Bredanaar en een 23-jarige man uit Roosendaal namen donderdagochtend rond 08:30 uur een fles drank mee uit een supermarkt in de Rembrandtgalerij. Toen de twee de winkel binnenkwamen, vertrouwde een personeelslid het niet en legde de bewegingen van de twee vast met bewakingscameras. Daarop was duidelijk te zien dat de Bredanaar een fles drank onder zijn jas stopte en zonder deze af te rekenen de winkel uit ging. Het personeelslid probeerde de twee tegen te houden, maar dit lukte niet. Ze reden weg in een auto. De politie kwam ter plaatse en bekeek de beelden. De agenten herkenden een van de daders en diens auto. Onmiddellijk reden ze naar het adres van de verdachte. Toen ze onderweg op de Kade voor een rood stoplicht stonden, stond ineens de bewuste auto van de verdachte achter hen, eveneens op groenlicht te wachten. De agenten aarzelden geen moment en hielden de verbaasde mannen aan. De Roosendaler kon na verhoor weer vertrekken. De 37-jarige is in verzekering gesteld.

Jongens aangehouden wegens baldadigheid

STEENBERGEN: De politie heeft donderdagmiddag vijf jongens aangehouden die voor overlast hadden gezorgd in een bus. Tijdens het vervoer vandaag vanuit de richting Bergen op Zoom naar Steenbergen, werd achterin de bus met zogenaamde knalerwten gegooid door een groep jongens. De knal daarvan komt overeen met dat van een rotje. De gehele bus zat vol met jeugd, dus het was voor de chauffeuse niet goed te zien wie boosdoeners waren. Wel waarschuwde ze drie keer maar dat bleek tevergeefs. Op de Franseweg heeft ze de bus stilgezet en de politie laten komen. Die nam uiteindelijk vier jongeren mee. Een vijfde verdachte werd later thuis opgehaald. Het betreft jongens in de leeftijd van 12-14 jaar uit Dinteloord en Steenbergen. De jongens kunnen uitkijken naar een HALT-straf.

Politie rolt kwekerij op

BERGEN OP ZOOM: In de Oude Moerstraatsebaan heeft de politie vanochtend in loods een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In een ruimte vonden agenten ongeveer driehonderd plantjes en veel kweekapparatuur. Een 47-jarige man uit Bergen op Zoom, eigenaar van het pand, werd ter plaatse aangehouden. Ook bleek de elektriciteit afgetapt te zijn voor de kwekerij. Om te voorkomen dat de elektriciteit zou worden afgesloten, heeft de eigenaar meteen een boete van 17000 euro betaald. De man is na verhoor weer vrijgelaten. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De kwekerij is geruimd.

Auteur: Manfredi Mauro