Dienstenbond CNV

Nieuw CAO overleg Veronica aanstaande!
26-01-2007

In februari staat een eerste overleg gepland voor een nieuwe CAO Veronica. Uw huidige CAO liep op 31 december af, dus is het de hoogste tijd voor wijzigingen en waar nodig- aanvullingen. CNV Media komt tot een aantal concrete voorstellen voor het komende CAO-jaar. Het gaat ons in hoofdlijnen om werkzekerheid, de combinatie van zorg- en werktaken en plezier in het werk. Maar ook loon en internationale collegialiteit zijn ankerpunten in onze voorstellen. Onderstaand een opsomming van onderwerpen waar wij graag met uw werkgever over willen onderhandelen. De lijst is niet uitputtend.

Wij nodigen u uit om mee te denken waarover nog meer onderhandeld kan worden.


1. Looptijd
Een CAO met een looptijd van 1 januari t/m 31 december 2007. Een langere looptijd vinden wij bespreekbaar mits er goede afspraken over onder meer het loon gemaakt kunnen worden.


2. Inkomen

-Wij stellen een loonsverhoging voor van 2,75% per 1 januari 2007.


-CNV Media vindt dat werknemers in beginsel gelijk loon moeten krijgen voor gelijk werk. Dat geldt dus ook -en met name- voor jongeren! Daarom moeten de jeugdloonschalen worden afgeschaft en moeten jongeren binnen het bestaande beloningssysteem op basis van functieindeling en/of ervaring worden beloond.


-Wij willen de bijdrage voor de ziektekostenpremie verhogen naar 25,00 per maand per werknemer.


3. Werkzekerheid

-Baan- en werkzekerheid hebben grote invloed op de motivatie van werknemers. Met iedere medewerker moet een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) worden opgesteld. Hierin moet het gaan om scholing en het aanbieden van stageplaatsen. Ook moet het begrip employability (de optimale inzetbaarheid van mensen, waardoor zij in staat zijn werk te krijgen en te behouden) een vast agendapunt worden tijdens de beoordelings- en/of voortgangsgesprekken. Dit geldt voor alle leeftijden maar ook juist voor de jongeren die vaak op tijdelijke basis aan de slag zijn.


4. Werkgelegenheid
Werknemers uit zwakkere groepen in de samenleving (waaronder allochtonen, langdurig uitkeringsgerechtigden en gedeeltelijk arbeidsongeschikten) verdienen extra aandacht. We willen een werkgelegenheidsproject met duidelijke doelstellingen om hen in het bedrijf aan een baan te helpen.


5. Zorg en arbeid

-De levensloopregeling dient een volwassen regeling te worden. We gaan zien dat bijvoorbeeld jonge ouders met gebruikmaking van levensloop invulling geven aan zorgtaken. Wij zijn van plan meerdere voorstellen te doen om opbouw van het verlof te garanderen maar ook dat deelname aan deze regeling interessanter wordt door bijvoorbeeld de werkgever te laten meebetalen.


-CNV Media heeft zich uitgesproken tegen de nieuwe Arbeidstijdenwet aangezien het dankzij deze wet mogelijk wordt om werkdagen van 12 uur en werkweken van 60 uur in te voeren. Om dit soort uitwassen te voorkomen willen we duidelijke afspraken maken over de arbeidstijden. Alle genoemde punten worden in de voorstellenbrief aan de werkgever nader uitgewerkt. U ontvangt daar ook een exemplaar van. Uw input vinden we erg belangrijk. Bijgevoegd treft u een reactieformulier aan waarop u kunt aangeven of u het eens bent met onze inzetpunten, wat u eraan wilt toevoegen of wilt wijzigen. Wij willen voorts nog contact opnemen met de Ondernemingsraad om zo adequaat mogelijk geïnformeerd te zijn. Misschien wilt u onze inzetpunten ook voorleggen aan uw collegas. Spreek met hen door waar we voor gaan. Overigens kunt u een kadobon van 10,00 tegemoet zien als u die collega als nieuw lid opgeeft.

Uw mening kunt u per e-mail sturen naar: hilversum@cnvdibo.nl

Wilt u dit vóór woensdag 7 februari a.s. doen?

Vragen en/of opmerkingen over deze informatie vernemen wij graag. U kunt daar voor terecht bij Arie Kasper, bestuurder CNV Media. Hij is bereikbaar via 035-6460580.