Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 18 januari 2007

Prijsuitreiking Fotowedstrijd Mooi Flevoland in Nieuw Land Erfgoedcentrum

Lelystad - Op 26 januari om 17:00 uur reikt Laura Bouwmeester, gedeputeerde milieu van de provincie Flevoland de prijzen uit van de fotowedstrijd 'Mooi Flevoland' georganiseerd door Natuur en Milieu Flevoland. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het jubileumcongres van Natuur en Milieu Flevoland in het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad.

De fotowedstrijd maakte deel uit van de activiteiten die de organisatie organiseert ter ere van haar 20 jarig bestaan en heeft als thema; "Mooi Flevoland is voor mij.." . De vele inzendingen zijn door een deskundige jury geselecteerd en beoordeeld.

Natuur en Milieu Flevoland vroeg aan de inwoners van Flevoland om een foto te maken van de provincie. Geïnspireerd door hun omgeving zijn er honderden inzendingen gestuurd naar de speciale website: www.mooiflevoland.nl .

Er werd onderscheid gemaakt in 2 categorieën: een voor jongeren en een voor ouderen. De opdracht voor jongeren tot 20 jaar luidde:"Mooi Flevoland is voor mij.." . Volwassenen vanaf 20 jaar vielen in de tweede categorie. Hun opdracht luidde: "Mooi Flevoland anno 2026 is voor mij." .

De inspiratie voor de vele inzendingen komt uit verschillende gebieden in de provincie of uit gebeurtenissen dicht bij huis. Opvallend is dat dieren, de natuur en windmolens een geliefd onderwerp blijken te zijn om te fotograferen. Deze hebben in de Flevoland een belangrijke plek ingenomen. Iets wat mede te danken is aan de inzet van Natuur en Milieu Flevoland.

De publieksprijs in beide categorieën is een digitale camera. Daarnaast maken de inzenders ook kans op een ballonvaart, een zeiltocht, fotosafari en vele andere prachtige prijzen.

Natuur en Milieu Flevoland zet zich in voor de ontwikkeling van een duurzaam Flevoland. Samen met overheden, bedrijven en politieke partijen werkt ze aan een gezond milieu, vitale natuur en een goede leefomgeving voor mens, dier en plant.