Deelgemeente Charlois Rotterdam

Aanpak Bas Jungeriussstraat en Verschoorblok van start

Vrijdag 26 januari gaf wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) het startschot voor de aanpak van de Bas Jungeriusstraat en het Verschoorblok.

Beide woonblokken worden aangepakt in het kader van de vernieuwing van de Tarwewijk.

Na de Milllinxbuurt en Dordtselaan zijn nu de Bas Jungeriusstraat en het Verschoorblok aan de beurt. In de Bas Jungeriusstraat start de WOM-Tarwewijk met het samenvoegen (vergroten) en verbeteren van al door haar aangekochte woningen. In het Verschoorblok worden circa 150 woningen opgeknapt via een aanschrijving waarbij eigenaren van woningen worden gedwongen achterstallig onderhoud weg te werken. Daarnaast wordt hier woningbezit van De Nieuwe Unie en van het OBR via het project '169 klushuizen' opgeknapt

Bijzonder is dat de woningen worden opgeknapt door leerlingen van de Beroeps Oriënterende Praktijkvorming (BOP). BOP is een werkgelegenheidsproject van de Kansenzones. Het doel van BOP is het voorkomen van vroegtijdig schooluitval en het realiseren van uitstroom naar werk en/of vervolgopleiding. De BOP-deelnemers leren slopen, verbouwen en klussen onder begeleiding van leermeesters uit de praktijk. Behalve praktijk en theorie krijgen de deelnemers ondersteuning in sociale vaardigheden.