Gemeente Weert

26 januari 2007

Met het oog op carnaval: BRANDWEER CONTROLEERT HORECAZAKEN

Omdat de carnaval weer voor de deur staat, zullen de gemeente Weert en de Weerter brandweer er binnenkort scherper op gaan toezien dat horecazaken voldoen aan de voorschriften die gesteld zijn bij het verlenen van de zogeheten gebruiksvergunning. Het gaat daarbij in het bijzonder om vluchtmogelijkheden, noodverlichting, aangebrachte versieringen en het maximaal toegestane aantal bezoekers.

Gebouwen met een openbaar karakter en waar veel bezoekers samen komen, dienen te voldoen aan bepaalde voorwaarden op het gebied van de brandveiligheid. Dat geldt dus zeker ook voor horecazaken. Als men voldoet aan de voorwaarden van de Bouwverordening krijgt het bedrijf een zogeheten gebruiksvergunning. De brandweer is mede betrokken bij het beoordelen van de voorzieningen die verplicht zijn gesteld voordat zo'n gebruiksvergunning kan worden afgegeven. De gebruiksvergunning wordt uiteindelijk door de gemeente verleend. Bij de controles wordt met nadruk gelet op eerder geconstateerde overtredingen. Als de horecaondernemer in de gelegenheid is geweest gebreken te verhelpen, zal ferm worden opgetreden tegen herhaalde constateringen van gebreken in de naleving van de vergunning.

De controles vinden plaats als eerste controle, maar ook als hercontrole naar aanleiding van bezoeken in 2006. De controles starten in week 5 en duren tot en met de carnavalsdagen. De controles vinden zowel overdag als in de avonduren plaats.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2007.020 FS


---- --