Ingezonden persbericht


PERS
BERICHT

FileMaker Pro 8.5 brengt met Web Viewer `gegevens tot leven' Voorbeeld-database FileMaker Web Viewer Charting gratis te downloaden voor FileMaker Pro 8.5-gebruikers

Utrecht, 26 januari 2007 ­ Gebruikers van FileMaker Pro 8.5 kunnen hun databasegegevens tot leven brengen door ze in een grafiek weer te geven. FileMaker stelt een aantal voorbeeldgrafieken beschikbaar, onder de naam 'Web Viewer Charting Example Database', die FileMaker Pro 8.5- gebruikers laat zien hoe grafieken databasegegevens inzichtelijk maken. De Web Viewer Charting Example Database is te downloaden via www.filemaker.nl/products/fmp/charting.html.

3D-grafieken
Het bekijken van de voorbeeldgrafieken is mogelijk dankzij de nieuwe Web Viewer van FileMaker Pro 8.5. Er zijn meerdere 3D-grafieken beschikbaar, zoals cirkel-, staaf-, lijn-, spreiding- en Gantt-diagrammen. Het betreft op Flash-gebaseerde HTML-grafieken.

"De belangrijkste functie van een database is niet zozeer het beheren van informatie, maar om organisaties in staat te stellen betere beslissingen te nemen", aldus Ryan Rosenberg, Vice President of Marketing and Services van FileMaker Inc. "Door gegevens inzichtelijk te maken met behulp van grafieken kunnen bedrijven betere en snellere beslissingen maken."

Voorbeeldgrafieken voor beginners en gevorderde gebruiker De download biedt voor elke gebruiker ­ beginnend, gevorderd of deskundig ­ passende voorbeeldgrafieken.

- Voor beginners is er een online tutorial (www.filemaker.nl/products/fmp/chart_tutorial.html). De download biedt voor beginners vier databasevelden waarmee 3D-cirkeldiagrammen kunnen worden gemaakt.


- Gevorderden hebben de beschikking over twaalf databasevelden en kunnen daarmee 3D- cirkel- of staafdiagrammen creëren. Met een kopieerfunctie kunnen gebruikers cirkel- en staafdiagrammen toevoegen aan hun eigen FileMaker-database, simpelweg door de labels aan te passen.
PublieksWerk / FileMaker 1/2


- Deskundigen kunnen gegevens omzetten naar elk gewenst diagram.

Systeemvereisten
De Web Viewer Charting Example Database werkt alleen in combinatie met FileMaker Pro 8.5 en FileMaker Pro 8.5 Advanced (zowel Windows als Macintosh). De download bevat de vereiste HTML- en SWF-bestanden om de Flash-gebaseerde HTML-grafieken te tonen. Daarnaast is de Adobe Flash Player vereist (te downloaden via de Adobe-website).

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van databasesoftware. Wereldwijd gebruiken miljoenen individuen en werkgroepen FileMaker Pro om productiever en efficiënter te werken. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en andere informatie. De veelbekroonde FileMaker-software biedt een legendarisch gebruiksgemak. Naast de FileMaker-productreeks biedt FileMaker ook kant-en-klare oplossingen om informatie van desktop tot het internet te delen. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie biedt www.filemaker.nl.

Meer informatie:
FileMaker Nederland PublieksWerk B.V. Ive Defaix Marije Verdouw e: ive@smp.nl filemaker@publiekswerk.nl t: (030) 241 33 23 t: (020) 486 21 39

PublieksWerk / FileMaker 2/2


---- --