Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 26 januari 2007

Lokale aanspreekpunten voor ondernemers

Ondernemers zullen nu ook in hun directe omgeving gebruik kunnen maken van de diensten van het Vlaams Agentschap Ondernemen (VLAO). De Vlaamse Regering keurde vandaag op voorstel van Vlaams minister van Economie Fientje MOERMAN de uitbreiding van het VLAO-netwerk goed. Vooral voor startende ondernemers wordt de drempel zo heel wat lager.

In samenwerking met private partners creëert minister Moerman een fijnmazig netwerk van lokale contactpunten. Per provincie komen er drie tot tien extra aanspreekpunten met een maximum van vijftig voor heel Vlaanderen. Minister Moerman trekt 1,5 miljoen euro uit voor deze uitbreiding, met een maximum van 30.000 euro per contactpunt. Het departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) lanceert eind februari een oproep aan alle organisaties die diensten of adviezen verlenen aan ondernemers om dit netwerk uit te bouwen. De lokale contactpunten worden begin juni erkend.

Het Vlaams Agentschap Ondernemen werd in 2006 opgericht en is het aanspreekpunt voor ondernemers in hun zoektocht naar informatie, steun of begeleiding van de overheid. Van bij de start van VLAO zijn er vijf provinciale aanspreekpunten (één in elke provinciehoofdstad) die de contacten tussen de ondernemer en de overheid vereenvoudigen. Die vijf antennes zullen nu uitgebreid worden met een kwaliteitsvol netwerk van lokale aanspreekpunten waardoor de Vlaamse overheid nog dichter bij de ondernemer komt te staan.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Dhr. Frank Beckx, woordvoerder van minister Moerman Tel.: 02 552 61 10
Gsm: 0476 80 94 74
E-mail: persdienst.moerman@vlaanderen.be

Lees meer op: http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?cid=1169787627488&pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht