Rechtbank Utrecht


Pleidooien zaak 'Koersplan de weg kwijt'

26 januari - De rechtbank Utrecht behandelt dinsdag 30 januari de zaak tussen de stichting âKoersplan de weg kwijtâ en Spaarbeleg/Aegon. Het gaat om de zogenaamde pleidooien in een civiele procedure.

De stichting Koersplan de weg kwijt vertegenwoordigt een groep consumenten die deelneemt in het product Koersplan van Spaarbeleg/Aegon. De stichting stelt zich op het standpunt dat de informatie die Spaarbeleg/Aegon met betrekking tot het spaarbeleggingsproduct Koersplan heeft verstrekt, voor een deel misleidend zou zijn.

De stichting vordert primair ontbinding van de spaarbelegovereenkomst met terugwerkende kracht tot de oorspronkelijke datum van aanvang van de overeenkomst. Het ingelegde geld moet Aegon/Spaarbeleg terug betalen, vermeerderd met de wettelijke rente.

Publiek

In verband met de grote publieke belangstelling voor de rechtszaak en de beperkte ruimte die de rechtbank heeft adviseren wij u om ruim voor aanvang van de zitting aanwezig te zijn, bijvoorbeeld een uur van tevoren. U kunt géén plaats reserveren, de rechtbank hanteert het principe âwie het eerst komt, die het eerst maaltâ. Legitimatie is verplicht.

Houdt u er rekening mee dat de belangstelling het aantal beschikbare plaatsen (140) ruimschoots overtreft. De rechtbank kan helaas niet meer mensen toelaten. Om teleurstelling op de zittingsdag te voorkomen kunt u daarom ook overwegen om af te zien van het bijwonen van de zitting.

De rechtbank zal op 31 januari een verslag van de zitting plaatsen op: http://www.rechtspraak.nl/gerechten/rechtbanken/utrecht

Overigens wordt in deze zaak niet direct uitspraak gedaan.

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de rechtbank Utrecht:
communicatie.rb.utrecht@rechtspraak.nl, of telefonisch: 030-2233027.

Aanvangstijd zitting: 13.30 uur.

Bezoekadres rechtbank:
Vrouwe Justitiaplein 1
3511 EX Utrecht

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 26 januari 2007 Naar boven