Politie Groningen

Zaterdag 27 januari 2007

Provincie Groningen, 27-01-2007

Groningen: diverse drugs in woning

De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Hiddemaheerd in Groningen meerdere soorten hard- en softdrugs aangetroffen. Het gaat onder andere om ca. een halve kilo gedroogde paddestoelen en zo'n anderhalve kilo gedroogde henneptoppen. Op het moment dat de agenten de woning wilden betreden, probeerden drie personen via de achterkant van het huis te ontsnappen. Een van deze mannen kon in de kraag worden gevat. Het gaat om een 27-jarige Stadjer. Een 32-jarige inwoner van Groningen meldde zich later op het politiebureau. De derde verdachte is vooralsnog ontkomen. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Groningen: vrouw beroofd van portemonnee

Een 85-jarige inwoonster van Groningen is vrijdagmiddag in de Castorstraat van haar portemonnee bestolen. Een onbekende man sprak de 85-jarige aan en vroeg haar of hij hulp kon bieden. Dit wilde de vrouw niet, waarop de man een greep deed in haar tas. Hij ging er vervolgens rennend met de portemonnee vandoor in de richting van de Eikenlaan en verdween daar op een fiets. De bankpas werd later door een passant gevonden in de Eikenlaan. De agenten hadden er reeds voor gezorgd dat de bankpas was geblokkeerd.

Groningen: ongeval na rijden onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht een 29-jarige automobilist uit Engelbert aangehouden voor rijden onder invloed. De man was uitgeweest in Groningen en besloot op de terugweg naar huis zijn auto op een uitrit aan de Bornholmstraat te parkeren om te gaan slapen. De man besloot later toch maar naar huis te rijden. In een onbewaakt ogenblik rolde de auto van de automobilist op de weg. Op dat moment kwam een 24-jarige man uit Kiel Windeweer aanrijden. Deze kon de auto niet meer ontwijken en botste tegen de alcomobilist. Hierbij vielen geen gewonden. De verdachte bleek 1,55 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs in ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist

Een 49-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagavond op de Oliemuldersweg in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek een alcoholpromillage van 1,2 in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Glimmen: automobilist tegen boom

Een 59-jarige automobilist uit Zuidlaren is vrijdagavond in Glimmen gewond geraakt. De man reed over de Zuidlaarderweg en raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hij kwam daarna tegen een boom tot stilstand. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: bushokjes vernield

Onbekenden hebben vrijdagavond op diverse plekken in Hoogezand ruiten van bushokjes ingeslagen. Zeker 20 ruiten van bushokjes moesten het ontgelden. De vernielingen zijn vermoedelijk tussen 22.00 en 24.00 uur gepleegd. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die meer weten over de ingeslagen ruiten worden verzocht contact op te nemen met het bureau in Hoogezand via 0900-8844 (lokaal tarief).

Stadskanaal: fietsendief aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht met behulp van een getuige een fietsendief in Stadskanaal aan kunnen houden. De getuige had gezien dat een 20-jarige man uit Stadskanaal met twee fietsen sleepte. Hierop werd de politie geïnformeerd. Agenten konden de verdachte in de Hoofdstraat aanhouden. De Knoalster werd meegenomen voor verhoor. Onderweg naar het bureau gedroeg de man zich vervelend. Op het bureau trapte hij meerdere malen tegen een deur. Hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.