LLiNK

Rotterdam, 25 januari 2007


- PERSBERICHT -

De Geitenwollensokkenshow over Creativiteit in conflictgebied: Koud Kunstje?

Deze zondagavond te gast in de Geitenwollensokkenshow: Herman Divendal, coördinator van stichting AIDA. Deze organisatie voor gevluchte kunstenaars beschermt al sinds begin jaren '80 van de vorige eeuw kunstenaars die in hun eigen land worden vervolgd vanwege hun werk. Divendal geeft sinds 1988 met veel passie leiding aan de organisatie waar kunstenaars uit allerlei landen onderdak vinden. De Geitenwollensokkenshow is te beluisteren op zondag 28 januari om 20.00 uur op Radio 1.

Het doel van AIDA, Association Internationale de Défense des Artistes, is om gevluchte kunstenaars een veilige plek te bieden waar ze hun werk wel kunnen maken én exposeren. Met verschillende tentoonstellingen kunnen zij zo het Westerse publiek op de hoogte brengen van situaties in landen waar kunstenaars bedreigd en onderdrukt worden.

Volgens Herman Divendal zijn de problemen van vervolgde kunstenaars zo specifiek, dat een aparte organisatie voor deze vluchtelingengroep absoluut gerechtvaardigd is. Maar de kunst, die altijd centraal blijft staan, maakt dat AIDA geen gewone welzijnsorganisatie is.

In de Geitenwollensokkenshow ontvangt Francisco van Jole wekelijks een gast met wie hij praat over zijn of haar persoonlijke idealen en drijfveren. Met deze gast wordt naast het persoonlijke verhaal ook het grote en kleine wereldnieuws doorgenomen.

De Geitenwollensokkenshow is elke zondag om 20:00 te beluisteren op Radio 1. De Geitenwollensokkenshow is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT