Politie Zeeland


---


O-287-2007 Alcoholcontroles in Oosterscheldebekken
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties in het Oosterscheldebekken, ruim 240 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.
Zes bestuurders kregen een boete omdat ze met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Er werd gecontroleerd in Kamperland, 's Heerenhoek, Kortgene, Colijnsplaat, Krabbendijke, Rilland, Kapelle en Goes.

W-288-2007 Kop/staartbotsing, Vlissingen
Zaterdag rond 17.45 uur vond op de Sloeweg in Vlissingen een kop/staartbotsing plaats tussen twee personenauto's die daarbij lichte schade opliepen.
Een 20-jarige automobilist uit Veldhoven remde af voor het rode verkeerslicht. Een achter hem rijdende 67-jarige Vlissinger kon niet meer op tijd stoppen waarna hij achterop zijn voorganger reed. De Vlissinger bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een boete.

W-289-2007 Dronken bromfietser onderuit, Vlissingen
Een 32-jarige Vlissinger is zaterdagavond met zijn bromfiets onderuit gegaan.
Rond 21.00 uur was er melding gedaan dat op de Bloemenlaan in Vlissingen een ongeval had plaatsgevonden met een bromfiets.
Vermoedelijk was hij eerst tegen een geparkeerde auto gereden waarna hij van zijn bromfiets viel. De brommer gleed door en kwam tot stilstand onder een tweede auto.
De bestuurder van de brommer was niet meer ter plaatse. Hij zat binnen bij een nabijgelegen woning en had door de val licht letsel opgelopen aan zijn hoofd en handen. Hij is onderzocht door ambulancepersoneel maar de Vlissinger wilde niet mee naar het ziekenhuis.

Uit een blaastest bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarna hij vrijwillig meeging naar het politiebureau. Na opmaken van proces-verbaal werd hij met een rijverbod van 8 uur weer in vrijheid gesteld.

O-290-2007 Rijden onder invloed, Goes
In Goes is zaterdagavond een 37-jarige inwoner van de gemeente Noord-Beveland betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Agenten zagen rond 23.15 uur op de Beestenmarkt in Goes een man zonder helm op een squad rijden. Bij aanspreken, bleek hij behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. Uit de blaastest bleek dat hij ruim 5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur en een proces-verbaal. Gelukkig voor hem was hij niet in het bezit van een rijbewijs want anders had hij dit in moeten leveren.
Zondag rond 02.00 uur werd een 27-jarige bromfietser uit Goes op de Singelstraat in zijn woonplaats eveneens betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Uit de blaastest bleek dat hij 2,7 maal de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

---- --