Verzamelpersbericht vrijdag

Den Bosch, 28-01-2007

Brandstichting

Den Bosch De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee Bosschenaren van 39 en 45 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting. Vrijdagmiddag werd een derde verdachte aangehouden, een 45-jarige man uit Den Bosch.

In een opvanghuis aan de Hinthamerstraat was in één van de kamers op de eerste verdieping brand ontstaan. Een medewerker van het opvanghuis bluste de brand. De politie vermoedde dat er sprake was van brandstichting en hield twee verdachten aan. Onderzoek wees vervolgens uit dat de derde verdachte vermoedelijk de brand had gesticht. Hij is vrijdagmiddag aangehouden en zit nog vast. Hij is inverzekeringgesteld. De andere twee verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Belediging openbaar gezag

Den Bosch De politie heeft donderdagavond twee 17-jarige Bosschenaren aangehouden. De jongens hadden een foto van zichzelf op het Internet geplaatst. Op de foto was te zien dat ze op de motorkap van een politievoertuig staan en hun middelvinger opsteken in de richting van de cameralens. De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de twee verdachten. Donderdagavond meldden beide verdachten zich op het politiebureau aan de Vogelstraat waar ze zijn verhoord voor belediging van het openbaar gezag. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man rijdt tegen boom

Haaren De politie heeft donderdagavond een 41-jarige automobilist uit Haaren aangehouden, die lichtgewond was geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Oisterwijksedreef. De automobilist bleek onder invloed van alcohol. Hij reed over de Oisterwijksedreef richting Haaren toen hij in een bocht de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dodelijke aanrijding

Ravenstein/Reek Op de kruising Dorpenweg/Hamelspoelweg in Ravenstein heeft donderdagavond, omstreeks 23:15 uur, een aanrijding plaatsgevonden tussen een lijnbus en een personenauto. De bestuurder van de auto, een 24-jarige man uit Herpen is daarbij dodelijk verongelukt. Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse.

Het 24-jarige slachtoffer naderde met zijn auto de Dorpenweg en wilde deze recht oversteken naar de Hamelspoelweg. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een van links komende lijnbus. Tussen beide voertuigen ontstond een aanrijding, waarbij het slachtoffer uit de auto geslingerd werd. De bus belandde links in de sloot en vloog in brand. De 36-jarige chauffeur uit Huissen is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij vervoerde geen personen.

Achter de lijnbus reed een 52-jarige automobiliste uit Ravenstein. Zij heeft vermoedelijk met haar auto het slachtoffer die op het wegdek lag, overreden.

De lijnbuschauffeur en automobiliste reden over de Dorpenweg in de richting van Ravenstein. Het slachtoffer reed over de Hamelspoelweg in de richting van Herpen.

De politie heeft een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.