Hoogheemraadschap van Rijnland


waterschapsbelasting

Chat met Rijnland over uw waterschapsbelasting

Persbericht, 29 januari 2007

Het hoogheemraadschap van Rijnland start maandag 29 januari een chatpilot voor belastingvragen. Hiermee kan Rijnland burgers en ondernemers direct online antwoord geven op al hun vragen. Tijdens de zes weken durende proef beantwoordt Rijnland al chattend alle vragen over de belastingaanslag van het waterschap. Als de proef slaagt, overweegt Rijnland de chatservice te openen voor vragen over waterkwaliteit en -veiligheid. Burgers en ondernemers kunnen met Rijnland chatten via www.rijnland.net/chat. Het hoogheemraadschap van Rijnland is het eerste waterschap dat deze service biedt.

Chatservice

De nieuwe chatservice maakt het voor burgers en ondernemers gemakkelijker om vragen te stellen en snel informatie te verkrijgen. Tijdens het chat gesprek krijgt de bezoeker direct antwoord. Rijnland werkt hard aan het verbeteren van haar dienstverlening. Deze nieuwe online chatdienst is daar een belangrijk onderdeel van. Door met burgers en ondernemers te chatten, kunnen we hen veel sneller van de juiste informatie voorzien dan per email. Het biedt ook uitkomst bij de communicatie met onze dove en slechthorende klanten. Daarnaast kunnen we de belastingbetaler na het online gesprek direct een afschrift per email sturen om alle informatie nog eens rustig na te lezen. Iets wat we na een telefoongesprek niet zo snel kunnen doen.

De nieuwe chatservice is bereikbaar vanaf Rijnlands homepage www.rijnland.net of via de belastingpagina
www.rijnland.net/belastingen. Tijdens de proef kunnen burgers en ondernemers de nieuwe chatservice alleen gebruiken voor vragen over de belastingaanslag van het waterschap. Rijnland biedt bijvoorbeeld direct hulp bij het invullen van formulieren rond de belasting zoals het online bezwaarschrift. Het chatgesprek blijft namelijk open staan terwijl de belastingbetaler een formulier invult. Als de proef slaagt, overweegt Rijnland de chatservice te openen voor onder andere vragen over waterkwaliteit en -veiligheid.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Ka-Yen Chan, afdeling Communicatie, Hoogheemraadschap van Rijnland, telefoon 071 - 306 3411, email kayen.chan@rijnland.net. 'Droge voeten, schoon water!'