Persberichten Binnensticht, 12.35 uur

Utrecht, 29-01-2007

Spookrijder veroorzaak aanrijding

BUNNIK Op de afrit Bunnik van de Rijksweg A12 heeft een spookrijder zondagavond een frontale aanrijding veroorzaakt. Een inzittende van de andere auto moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. Dit omdat zij enkele weken daarvoor bij een ander verkeersongeval haar nek had gebroken.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Een 51-jarige Veenendaler was als spookrijder de afrit van de A12 opgereden. Daarbij kwam hij in botsing met de auto van een 28-jarige man uit Hilversum en een 29-jarige vrouw uit Zeist. Zij werden met onder meer nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis, maar konden dezelfde dag weer naar huis.

De Veenendaler raakte niet gewond. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Ademanalyse wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 710 ug/l.

Aanrijding met letsel

DE BILT Op de Utrechtseweg vond zondagavond een aanrijding plaats, waarbij een 21-jarige vrouw uit Amsterdam gewond raakte.

Omstreeks 18.20 uur kreeg de politie een melding van een kop-staartbotsing. Een 22-jarige vrouw uit Duitsland remde voor een rood verkeerslicht. Haar 18-jarige vriendin uit Zeist, die achter haar reed, zag dit te laat en reed achterop de auto voor haar. Het slachtoffer zat in de achterste auto en had geen gordel om. Zij klaagde over pijn in haar nek en moest uit de auto worden geknipt door de brandweer.

Wildplassers

ZEIST Twee mannen uit Driebergen (34 en 24 jaar oud) zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens wildplassen. Ook konden beiden zich niet legitimeren. Omstreeks 04.20 uur zagen surveillerende agenten de twee urineren op een grasveld bij de kruising 2e Dorpsstraat/Slotlaan. De 34-jarige man verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna hij met gepast geweld werd geboeid en meegenomen naar het bureau. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

ZEIST Een 46-jarige automobilist uit Zeist is zondagmiddag betrapt op rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen hoe de man omstreeks 17.30 uur een geslotenverklaring op de Weeshuislaan negeerde en besloten hem te controleren. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Uit de ademtest bleek dat hij een alcoholgehalte had van 755 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Het rijbewijs bleek al ruim een jaar verlopen. Hiervoor en voor het negeren van de geslotenverklaring kreeg hij bekeuringen. Voor het rijden onder invloed krijgt hij een proces-verbaal.

Snelheidscontrole

DE BILT Op de Biltse Rading heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie een snelheidscontrole gehouden met behulp van een lasergun. Tussen 14.30 en 16.30 uur werd de snelheid van circa 280 voertuigen gemeten. Zeventien bestuurders reden te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 133 kilometer per uur, waar maximaal 80 kilometer per uur mag worden gereden.