Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 29 januari

BERGEN OP ZOOM, 29 januari 2007

Bedrijfsinbraak

BERGEN OP ZOOM: Tussen zaterdagmiddag 27 januari en zondagmiddag 28 januari is er ingebroken in een bedrijf aan de Wattweg. De daders hebben toegang tot het gebouw verkregen middels het openbreken van een raam. Eenmaal binnen hebben de daders, op zoek naar buit, meerdere vernielingen aangericht. Ze zijn er met onder andere een beamer vandoor gegaan. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden voor softdrugsbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zondagmiddag een 42-jarige man uit Genappe (België) aan. De politie schreef een bekeuring uit voor fout parkeren aan de Sint Catherinaplein, toen ze de man (eigenaar van de auto) zagen aankomen. De politiemensen zagen dat hij een coffeeshop verliet en vroegen of hij in bezit was van drugs. De man overhandigde 10 gram hasj. Hij is aangehouden en de drugs zijn ter vernietiging in beslag genomen. De man is na betaling van een bekeuring van 100,- in vrijheid gesteld.

Aanhouding na bedreigen en mishandelen politieman

BERGEN OP ZOOM: Een 43-jarige man uit Bergen op Zoom is zondag om 18.40 uur aangehouden voor het mishandelen en bedreigen van een politieman. De politieman kreeg een melding te gaan naar de Potterstraat, waar een vechtpartij aan de gang zou zijn. Aangekomen probeerde hij partijen te scheiden. De 43-jarige man greep hem hierop bij de keel en bedreigde hem ernstig. De man is aangehouden. De politie zette vanwege de dreigende sfeer diensthond Sardo in bij de aanhouding. Omdat de verdachte verwondingen in zijn gezicht had overgehouden aan een vechtpartij, die voor het arriveren en buiten het zicht van de politie had plaatsgevonden bij een horecagelegenheid, is hij overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte weigerde hier behandeling. De verdachte is zondagavond ingesloten. Na verhoor is hij op maandagmiddag in vrijheid gesteld. De bedreigde politieman heeft aangifte gedaan. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto weggenomen bij woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Op zondag 28 januari is er tussen 16.30 uur en 20.00 uur ingebroken in een woning aan de Pastoor Jutenlaan. De daders braken met behulp van de Bulgaarse methode een buitendeur open en doorzochten de gehele woning. De daders namen vanuit de woning autosleutels mee en met behulp daarvan de auto die bij de woning stond. Het gaat om een zwarte Renault Clio met groene belettering en kenteken 85-RB-DD. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoner van het pand en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd. Ook doet de politie een buurt- en een sporenonderzoek.

Man aangehouden voor uitdelen kopstoot

BERGEN OP ZOOM: Surveillerende politiemensen werden op zondagavond aangesproken door een 19-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij verklaarde een kopstoot te hebben gekregen van een man. De politie hield een 46-jarige bewoner van Bergen op Zoom aan voor de mishandeling. Hij is verhoord en in verzekering gesteld. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed

OUDENBOSCH: De politie hield op zondagavond even voor 21.00 uur een 45-jarige man uit Oudenbosch aan op de Markt. De man, die als bestuurder van een auto over de Markt reed, bleek teveel gedronken te hebben, zo bleek uit een blaastest. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze gaf een uitslag van 860 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Vier voertuigen betrokken bij ongeval A58

SINT WILLEBRORD: Op maandagochtend gebeurde er een ongeval op de A58 in de richting van Breda. Hierbij waren meerdere voertuigen betrokken. Een 56-jarige man uit Roosendaal raakte door onbekende oorzaak in een slip. Hierdoor raakte hij in de middenberm en reed vervolgens aan de rechterkant tegen de vangrail. Hierbij raakte het voertuig de auto van een 25-jarige man uit Hansweert. Een 44-jarige man uit Bergen op Zoom reed achter de 56-jarige Roosendaler en remde toen hij het ongeval zag gebeuren. Een 40-jarige man uit Roosendaal kon niet meer op tijd remmen en raakte de auto van de man uit Bergen op Zoom. Ook een 26-jarige man uit Bergen op Zoom remde voor het ongeval, maar raakte hierbij de controle over het stuur kwijt en reed tegen de middengeleider. Alleen de 56-jarige man uit Roosendaal raakte gewond bij het ongeval. Hij is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijdt en vervolgens door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis in Roosendaal vervoerd. Vier voertuigen zijn weggesleept. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen.

Politie neemt aangifte op van bedreigd jongetje (10)

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft aangifte opgenomen van een 10-jarige jongen uit Bergen op Zoom voor bedreiging en dwang. De jongen zou, samen met een vriendje, door twee jongens zijn gedwongen levensmiddelen te stelen. De bedreiging vond plaats op de Groenplaats op zaterdagmiddag om 13.30 uur. De twee jongens bedreigde de aangever met een steekwapen en dwongen hem en zijn vriendje te stelen uit een supermarkt. Hier werden ze betrapt door winkelpersoneel en overgedragen aan hun ouders. De politie neemt de aangifte zeer serieus.

Man aangehouden voor rijden met ontzegging

OUDENBOSCH: De politie hield op maandag om 13.30 uur een 37-jarige man uit Oudenbosch aan voor rijden met ontzegging. Ook bleek de auto waarin hij reed niet verzekerd te zijn. De bestuurder is verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg