KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

29-1-2007

29ers trainen de hele winter door!

Drie weken geleden vond de eerste 29er wintertraining plaats
georganiseerd door de kersverse trainingscommissie van de officiële 29er Klassenorganisatie. Met een opkomst van bijna veertig actieve leden was het volle bak en daarom voor zowel de zeilers als hun leraren voor herhaling vatbaar. Op zondag 28 januari vond de tweede wintertraining plaats.

Joep Straus, welbekend als zeilmaker van North Sails, kwam dit keer vertellen over aero dynamica en het trimmen van de zeilen. Een zeer goed vervolg op zijn meteo verhaal van vorige keer. Ook Koen Verhart, welbekend onder (oud)Optimisten, was weer van de partij. Hij vervolgde zijn lessen over tactiek waarbij samenwerking van de teamleden onderling erg belangrijk is. Nieuwkomer was Henk Plaatje van het Watersportverbond. Hij leert de teams de regels die gelden tijdens het wedstrijdzeilen, hij is dan ook de schrijver van het Regelschrift. Uiteraard werd er niet alleen passief in de schoolbanken gezeten, maar werd er ook aan de conditie gewerkt. Kaj Böcker, een van de 29ers zeilers zelf, gafl zijn mede teamgenoten fitnessles. Als student aan de Haagse Academievoor Lichamelijke Opvoeding heeft hij zijn
teamgenoten goed laten werken!

Weer of geen weer, trainen kan altijd. Zelfs een derde wintertraining is al ingepland op 11 februari en ook een clinic in Zuid-Frankrijk staat op het programma. De ambities binnen de groep 29ers zijn hoog. Er staan dan ook spannende wedstrijden op het programma van 2007, zoals de selectie voor het ISAF jeugd WK in Canada. En daar moet nu al hard voor worden getraind!

E-mailadres:floor@skiff.nl