Persberichten 29/01 middag

Regio, 29-01-2007

Leiden Nieuwe buren blijkt smoes om binnen te komen Op zaterdag 27 januari, rond 13.00 uur, werd er aangebeld bij een woning aan de Boshuizerkade in Leiden. De bewoonster deed open en trof een vrouw aan bij de deur. De vrouw gaf aan dat zij de nieuwe bovenbuurvrouw was en kwam zich voorstellen. Tevens vertelde zij dat zij problemen in de badkamer had en wilde een kijkje in hun badkamer en keuken nemen. Ondertussen voegde een tweede vrouw zich bij hen.

De bewoner had op een gegeven moment geen goed gevoel bij de situatie en wilde de vrouwen weg hebben. Op dat moment namen de twee vrouwen de benen, een derde vrouw die in de woonkamer was zonder medeweten van de bewoners, voegde zich bij het tweetal. Getuigen hebben toen de bewoners geholpen door de vluchtauto van de vrouwen klem te zetten. De vrouwen wisten echter in hun auto alsnog over het gras bij de Duinhof weg te rijden. Uit de woning bleek een geldbedrag weggenomen te zijn. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De politie waarschuwt voor alle vormen van babbeltrucs en vraagt bewoners terughoudend te zijn bij het binnenlaten van vreemden. Hou onbekende, onaangekondigde gasten buiten de deur.

Leiden Verdachte van geweld tegen agent aangehouden De politie heeft vrijdagavond 26 januari een 24 jarige vrouw en 30 jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 47 jarige hondengeleider van Politie Hollands Midden. De agent liet in privé-tijd zijn hond uit in Leiden en voelde zich beledigd toen de man iets zei. Hierop ontstond een handgemeen tussen de man en de agent, waarbij de man de agent zou hebben geslagen en de politiehond de man in zijn been heeft gebeten. De agent hield hierop de man aan en kreeg daarbij een duw van de vrouw. De man werd overgebracht naar het LUMC waar hij behandeld werd aan zijn verwonding. De vrouw werd in het ziekenhuis aangehouden wegens belemmering van de aanhouding. Interne Zaken van Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in naar de feiten en omstandigheden waaronder het bijtincident heeft plaatsgevonden.

Leiden Ongeval De politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden van een ongeval op de Rijnsburgerweg waarbij twee fietsers betrokken waren. Het ongeval gebeurde maandagmorgen 29 januari ,rond 08.50 uur, op het moment dat een 37 jarige man uit Oegstgeest een 76 jarige plaatsgenoot op het fietspad inhaalde. Bij dit passeren raakten de schouders elkaar en kwam de bejaarde man ten val. Hij werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het LUMC.

Voorschoten Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar de bestuurder van een blauwe personenauto. Een 10 jarig fietsend meisje uit Voorschoten werd op dinsdag 23 januari rond 12.45 uur op de Nassaukade door de auto geraakt en liep daardoor blauwe plekken en bulten aan haar arm en been op. Het meisje fietste daar met nog vier klasgenootjes toen de auto het groepje naderde. Om te passeren was weinig ruimte. Ondanks dat gegeven verminderde de auto zijn snelheid niet en wurmde zich langs het groepje. Daarbij werd het meisje uit Voorschoten geraakt en kwam bijna bij de wielkast van de auto klem te zitten. Toen zij haar been terugtrok viel zij om. De auto, waarvan zij zag dat de bestuurder omkeer, reed oor. Een vrouw in een oranje auto die achter deze auto aanreed, stopte even maar reed even later weer door nadat zij zag dat het meisje weer opstond. De politie is op zoek naar deze getuige en mogelijk andere getuigen. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Voorschoten via 0900-8844.

Bergambacht Jagers beboet De politie heeft zaterdagmiddag 27 januari vijf mannen proces-verbaal aangezegd omdat deze mannen, twee uit Oud Alblas van 22 en 58 jaar, twee uit Papendrecht van 23 en 71 jaar en een 59 uit Streefkerk de Flora en Faunawet overtraden. De mannen jaagden vanaf een krip in de Lek op eenden en kraaien en vanaf een bootje op eenden en Canadese ganzen. Daarbij voldeed het jachtveld niet aan de eisen in de wet daarvoor gesteld, werd een kraai geschoten zonder schriftelijke toestemming van de grondeigenaar en jaagden er twee zonder dat de jachthouder in hun gezelschap was. De politie van Hollands Midden werkte samen de Politie Zuid-Holland Zuid, de Algemene Inspectiedienst en medewerkers van het Zuid-Hollands Landschap.

Waddinxveen Snelheidscontroles De politie Waddinxveen heeft op maandag 29 januari en donderdag 25 januari snelheidscontroles uitgevoerd op de Onderweg. Dit naar aanleiding van klachten van fietsers, die last hebben van te snel rijdende autos op deze verbindingsweg tussen Waddinxveen en Moerkapelle. De weg wordt veel gebruikt door scholieren die vanuit de omtrek naar Waddinxveen fietsen. Ter plaatse mag 60 km/h gereden worden. Bij de controle op maandagmiddag werden vier automobilisten bekeurd, waarvan er één 90 km/h reed. Bij de controle op dondermorgen werden 18 bestuurders van de 220 passanten bekeurd. Hier was de hoogst gemeten snelheid 79 km/h.

Op donderdag is later die ochtend ook gemeten op de Noordkade. Hier zijn vooral klachten van omwonenden over te hard rijdend verkeer. Van de 505 gemeten automobilisten reden er 50 te hard. De hoogst gemeten snelheid lag hier op 73 km/h.

Waddinxveen Jeugd vernield ruit station De politie heeft vrijdagavond 26 januari rond 20.45 uur op het NS-Station Noord aan de Groenvoorde twee jongens uit Boskoop van 15 en een meisje uit Waddinxveen van 14 jaar aangehouden. Het drietal had daar een ruit van een wachtruimte ingeschopt, wat was gezien door een getuige die onmiddellijk de politie belde. Alle drie hebben een doorverwijzing naar het bureau HALT gekregen.

Waddinxveen Diefstal bestelauto De politie doet onderzoek naar de diefstal van een rode Mercedes-Benz bestelauto. De auto werd in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 januari gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Wilgenhorst. De politie heeft het voertuig in het opsporingsregister gezet. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

--- einde berichten ---