Sdb groep bv

Zorgmedewerkers in de plus

29 januari 2007, Leidschendam - Werknemers in de zorgsector gaan er in de eerste maand van dit jaar netto iets meer dan 1% op vooruit. Dat betekent tussen de 15 en 25 euro per maand meer salaris op basis van een fulltime-functie. Dat is wat SDB Groep - als meest gespecialiseerde salarisverwerker in de zorgsector - constateert naar aanleiding van een groot onderzoek.

De grootschalige analyse van alle salarisstroken laat zien dat voor deze stijging drie oorzaken zijn aan te wijzen. Allereerst is de werknemerspremie voor de WW gedaald van 5,2% naar 3,85%. Een tweede factor is het feit dat het pensioenfonds PGGM weliswaar de premiepercentages gelijkgehouden heeft, maar wel de premievrije voet verhoogd heeft. Hierdoor is de premiedruk iets lager uitgepakt. Een derde, tevens de meest invloedrijke factor is de verlaging van het percentage loonheffing in de eerste en tweede schijf. Tegenover deze voordelen staat een stijging van de premie ziektekosten-verzekering, die werknemers rechtstreeks aan hun zorgverzekeraar moeten betalen. Dit is de premie voor het basispakket plus eventuele aanvullende verzekeringen. Als rekening wordt gehouden met de stijging van de premie ziektekostenverzekering, blijft er voor medewerkers in de zorgsector in januari tussen de 0,5% en 1% meer te besteden over.

Met 'het hart in de zorg' behoort het salarisdienstenbureau van SDB Groep al meer dan 30 jaar tot de meest innoverende salarisspecialisten in ons land. Tevens adviseert SDB Groep zorginstellingen op het gebied niet primaire processen zoals personeel & organisatie, financiële en juridische zaken en huisvestingsvraagstukken.

Meer informatie: G.G. Hogenboom, Marketing & Communicatie / tel. 070 357 08 00