Gemeente Teylingen

gemeentehuis Warmond ondertekend

Koopakte locatie voormalig gemeentehuis Warmond ondertekend

29 januari 2007

PERSBERICHT 29 januari 2007 - Het college van de gemeente Teylingen verkoopt het voormalig gemeentehuis Warmond. Verleden week is de koopakte met de koper, Zwaan Finance BV, getekend.

Het college van Teylingen is in de tweede helft van 2006 gestart met de verkoopprocedure. Partijen konden een bieding doen, begeleid met een schetsmatig plan van de locatie. In totaal ontving de gemeente een dertigtal biedingen. Na de sluitingstermijn heeft het college de plannen bekeken en getoetst aan de voorwaarden waaraan de plannen moesten voldoen.

Het college koos unaniem voor het plan van Zwaan Finance BV en partners, projectontwikkelaar Jorissen BV en architectbureau Hans Bakker, omdat het in meerdere behoeften van de kern Warmond voorziet en geen afbreuk doet aan het karakteristieke vooraanzicht van de locatie. Het plan gaat uit van 30 woningen. Verder komt er in het voormalig herenhuis een hotel met restaurant. Het college hoopt hiermee de recreatiefunctie van de kern Warmond te verstevigen en de woningnood gedeeltelijk op te lossen.

Voor 1 mei 2007 passeert de akte van levering en is de overdracht een feit.

Gemeentewinkel