Ingezonden persbericht


JUNIOR STROUS SLUIT SEBRING-TEST ALS ZEVENDE AF

SEBRING, 29 JANUARI 2007 ­ Junior Strous heeft afgelopen weekend op de Sebring International Raceway (USA) een prima Champcar Atlantic-test afgelegd. De Wassenaarder, die in twee dagen tijd ongeveer 800 kilometer reed op het 2,565 meter korte en hobbelige circuit, sloot de tweedaagse test uiteindelijk op de zevende plaats af. Junior klokte een snelle tijd van 58.983 en moest hierdoor slechts 0.274 toegeven op de Amerikaan J.R. Hildebrand, die de snelste tijd op de chrono's wist te zetten. Met dit resultaat kan de Nederlander met veel vertrouwen uitkijken naar de volgende Champcar Atlantic-test die op 09 en 10 februari 2007 wordt gehouden op het circuit van MSR Houston.

Maar liefst 24 jonge talenten bevolkten het Sebring-circuit dat gelegen is in de staat Florida. Junior Strous probeerde tijdens deze tweedaagse (exclusieve) test de gebruikelijke afstellingmogelijkheden uit ter voorbereiding op het Champcar Atlantic-seizoen, dat op 09 april aanstaande zal aanvangen op het Amerikaanse stratencircuit van Las Vegas. De rijder van Condor Motorsports, die in het verleden hier vele succesvolle resultaten wist te boeken in de FR2000 Winter Invitational Series, kwam op de eerste testdag uitstekend uit de startblokken en leidde het complete deelnemersveld voor ongeveer tien minuten. Hij eindigde de eerste dag uiteindelijk op de dertiende positie. Er had meer ingezeten voor de jonge Strous, maar problemen met de brandstoftoevoer kostte hem per ronde enkele tienden. In de afsluitende dag was het probleem gelukkig verholpen en kon Strous zich toeleggen in het realiseren van snelle rondetijden. Op een opdrogende baan wist hij met nieuwe banden een zevende tijd neer te zetten.

JUNIOR STROUS: "Over het geheel gezien ben ik redelijk tevreden, maar had er had beduidend meer ingezeten. We hadden gisteren een probleem met de brandstoftoevoer. Dat scheelde zo'n drie á vier tienden per ronde. Dat kostte mij de eerste plaats. Tussen de sessies zat maar weinig tijd, zodat het probleem niet opgelost kon worden. Op de tweede dag probeerde ik op een opdrogende baan met slicks een snelle tijd neer te zetten, maar door een code rood situatie kon ik mijn tijd niet verder aanscherpen. We hebben twee nuttige testdagen achter de rug. We hebben veel verschillende set-ups geprobeerd, de vleugels en veren van de wagen getest. Ik blijf voorlopig in Amerika, zodat ik me kan voorbereiden op de volgende Atlantic-test op Houston."

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Junior Strous' officiële website: www.juniorstrous.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).