AutoRai

Ferrariâs zestigste verjaardag

(1/30/2007)
De marathonestafette, die de 60^e verjaardag van Ferrari markeert, ging vanmorgen om 10.00 uur lokale tijd van start bij de Italiaanse ambassade in Abu Dhabi. Bij de estafette zullen meer dan 10.000 Ferrari-eigenaren en hun autoâs van alle leeftijden betrokken zijn. Deze zullen fungeren als symbolische âdragersâ van een speciaal ontworpen estafettestok, die is versierd met zestig badges, die de meest buitengewone evenementen symboliseren uit de zestig-jarige geschiedenis van het merk.

Abu Dhabi was uitgekozen als het startpunt voor de estafette - die na het Midden Oosten zijn weg zal zoeken door China, Japan, Australia, Zuid Afrika, Amerika en geheel Europa - als gevolg van de plannen om een belangrijk Ferrari themapark plus een racecircuit aan te leggen op het eiland Yas in het snelst groeiende ontwikkelings-gebied in de hoofdstad van de Verenigde Emiraten.

Na Abu Dhabi verlaten te hebben, reden de hoofdpersonen van het eerste deel van de estafette naar Dubai waarna doorgereden zal worden naar Oman, Qatar, Saudi Arabie, Bahrein en Koeweit. De marathon estafette zal op 23 juni finishen in Maranello. De deelnemers aan de tour zullen ontvangen worden op de verschillende Italiaanse ambassades in de landen die worden doorkruist op weg naar Maranello. Op 16 juni zal het Ministerie van Buitenlandse Zaken een speciale ceremonie organiseren in het Palazzo della Farnesina in Rome, waar een liefdadigheidsveiling door Ferrari zal worden georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan nooddruftige kinderen.

De startvlag van de estafette werd officieel gehanteerd door Piero Ferrari, Vice President van Ferrari en zoon van de oprichter Enzo Ferrari. In zijn toespraak sprak Ferrari over zijn vader en zijn briljante intuïtie voor het creëren van een merk dat in de gehele wereld een symbool is geworden van Italiaans talent en exclusiviteit. Hij prees ook Luca di Montezemolo, die gedurende laatste vijftien jaar Ferrari teruggebracht heeft naar de absolute top in de sportieve en commerciële wereld.

Tevens werd tijdens de start van de estafette ook de lancering aangekondigd van een speciale jubileumserie autoâs. Deze serie zal bestaan uit zestig unieke autoâs, die ieder verbonden zullen zijn aan één van de zestig meest belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van het merk met het Steigerende Paard. Van de wereldtitels, gewonnen door Ascari en Schumacher, tot de introductie van baanbrekende modellen zoals de GTO, de F40 en de Enzo, en ook de mensen die tot de dag van vandaag leiding hebben gegeven aan het bedrijf.

Ferrari heeft een aanvang gemaakt met deze twaalf maanden van feestelijkheden nadat zojuist een buitengewoon uitstekend financieel jaar is afgesloten waarin de onderneming 1.447 miljoen euro aan inkomsten heeft geboekt (+12,3% meer dan in 2005) die hebben geresulteerd in een winst van ⬠183 miljoen (+17%). Daarbij werden 5.650 nieuwe autoâs afgeleverd aan het wereldwijde dealernetwerk, een nieuw record.

Het Estafette Stokje
Het estafette stokje is ontworpen en gecreëerd om de geschiedenis van Ferrari te symboliseren met op de top een oogverblindend platinum en diamanten Steigerend Paard, vervaardigd door Damiani. De estafettestok is ook voorzien van zestig geëmailleerde symbolen die ontworpen zijn door de reclamebureaus Intesta e DâAdda, Lorenzini, Vigorelli en BBDO, en door creatieve talenten als Alessandro Migliorini van Area Creativa, Marco Morosini, Enzo Naso van de gelijknamige studio en Wolfgang Seidl van Seidldesign.

Ferrari Thema Park
Het nieuwe Ferrari Thema Park, dat naar verwachting haar poorten in 2009 zal openen, zal een oppervlakte van 250.000 vierkante meter beslaan en zal 24 thema-attracties bieden voor het gehele gezin, waaronder een 70 meter hoge G-Force Tower en een dubbele achtbaan waarbij voor het eerst tegen elkaar zal worden geracet. Tevens zal het mogelijk zijn te karten, rally te rijden en te rijden met duin-buggyâs. Uiteraard zullen er ook vele gelegenheden zijn om iets te drinken en te eten.

Naast het Ferrari Park zal het 2.500 hectare grote Yas Island ook plaats bieden aan een racecircuit, eersteklas hotels, appartementen, villas, een brede selectie van restaurants, een winkelgebied van 300.000 vierkante meter, golfbanen, een water-park, een jachthaven voor toeristen, een hotel dat uitkijkt over het strandmeer en vele, vele uitgaansgelegenheden, waardoor een unieke, internationale toeristische bestemming zal worden gecreëerd.

Het project en de bouw van het Ferrari Thema Park, als ook de gehele ontwikkeling van het Yas Island, worden uitgevoerd door Aldar Properties en de totale investering voor het park wordt geraamd op zeshonderd miljoen dollar.

Zestig unieke Ferrariâs
Als onderdeel van de viering van haar zestigjarig bestaan zal Ferrari een serie van zestig waarlijk unieke autoâs produceren. Deze zullen gebaseerd zijn op de 612 Scaglietti, de top-of-range Granturismo van het merk van het Steigerende Paard die verpletterende prestaties combineert met een superieur weggedrag, optimaal comfort, weelderige, met de hand vervaardigde binnenbekleding, state-of-the-art accessoires en minutieuze aandacht voor het detail.

De autoâs zullen worden aangeboden in een two-tone uitvoering in een combinatie van klassieke Ferrari-kleuren zoals deze zijn gebruikt voor enkele van de meest memorabele modellen van Ferrari. Het interieur zal gekenmerkt worden door verfijnde kleurcombinaties en een verbluffend elektrochromatisch glazen dak van de nieuwste generatie, dat op zichzelf al een belangrijke innovatie is. De mate van het doorzicht van het dak kan in feite worden ingesteld naar de behoefte van de inzittenden.

Om de exclusiviteit van deze eenmalige serie te onderstrepen zal ieder exemplaar eveneens op de middenconsole zijn voorzien van een geëmailleerd symbool, dat één van de zestig historische evenementen weergeeft die uitgekozen zijn om de verjaardag van het merk te symboliseren, zoals deze ook gebruikt zijn voor de âFerrari 60 Estafettestokâ.

Het resultaat is een echte verzamelaarsauto, die bedoeld is voor de meest toegewijde Ferrari klantrelaties.