Politie Groningen

Dinsdag 30 januari 2007

Provincie Groningen, 30-01-2007

Hoogezand: aanhoudingen na brand

De politie heeft gisteren kort na het uitbreken van een brand in het voormalige Bob Bruinsbad in Hoogezand een tiental scholieren aangehouden, in leeftijd variërend van twaalf tot veertien jaar. Uit de eerste verhoren blijkt, dat vermoedelijk drie tot vier van hen betrokken zijn geweest bij het veroorzaken van de brand. Zij zouden in het grotendeels leegstaande pand een vuurtje hebben gestookt waarbij de vlammen waren overgeslagen naar het plafond. Het onderzoek wordt vandaag voortgezet.

Niehove: gewonden bij aanrijding

Een broer en zus uit Niehove liepen gisteravond letsel op bij een aanrijding op de Ripperdaweg bij hun woonplaats. De 22-jarige bestuurder raakte in een bocht met zijn auto in een slip waarna de wagen tegen een boom botste. De brandweer had ongeveer anderhalf uur nodig om de15-jarige zus van de bestuurder uit het wrak te halen. Zij werd met vermoedelijk gebroken benen in het ziekenhuis opgenomen. De bestuurder liep letsel aan zijn nek op. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Siddeburen: fietser geschept

Een 75-jarige fietser uit Meedhuizen werd gistermiddag voor onderzoek in een ziekenhuis opgenomen na een aanrijding op de Oudeweg in Siddeburen. De man kreeg daar geen voorrang van een 40-jarige automobiliste uit Siddeburen die juist de N33 was afgedraaid. De fietser liep onder meer letsel aan zijn gezicht op.

Groningen: te snel radarauto voorbij

De inzittenden van een radarcontroleauto van de politie werden gisteren op weg terug naar het bureau op het Eemskanaal ZZ in Groningen met forse snelheid door een automobilist ingehaald. De man, niet vermoedend wie hij zojuist was gepasseerd, voerde daarna zijn snelheid op tot zon 140 kilometer per uur. Op dat gedeelte van het traject geldt een maximum van 60 kilometer per uur. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Groningen, werd door een gewaarschuwde surveillanceauto tot stoppen gedwongen. De Stadjer kon zijn rijbewijs inleveren.

Hoogezand/Scheemda: carjacker aangehouden

De politie heeft een 37-jarige man uit Zuidbroek aangehouden op verdenking van beroving van een auto en een poging daartoe. Op 30 oktober 2006 werd aan de Hogeweg in Scheemda een 64-jarige vrouw uit Westerlee gesommeerd uit haar auto te stappen en haar sleutels af te geven. De vrouw begon te schreeuwen, waardoor de man er vandoor ging. Een dag later probeerde de man het opnieuw aan de Noordersingel in Hoogezand. Hier liep een 29-jarige vrouw uit Doezum naar haar geparkeerde auto. Toen zij instapte en de deur dicht wilde doen, werd zij door een man beetgepakt en uit haar auto getrokken. Hierdoor viel ze en op de grond kreeg ze nog enkele klappen. Hij wist haar sleutels te bemachtigen, stapte in en reed weg. De auto werd als gestolen geregistreerd. De auto en de man werden vervolgens in Sarajevo aangetroffen. De man is daar aangehouden en inmiddels uitgeleverd aan Nederland. In de woning van de man zijn bij een huiszoeking bovendien diverse ingrediënten voor explosieven aangetroffen. De man is voorgeleid en zit op moment vast voor nader onderzoek.

Groningen: hennepkwekerij opgerold

In een woning aan de Lijnbaanstraat in Groningen is maandag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof zon 300 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Ook werd elektriciteit langs de meter afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Groningen: ruit vernield

De politie heeft maandagnacht vier mannen aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit. In de Nieuwstad was met een steen een ruit ingegooid. Op basis van getuigenverklaringen konden verderop vier mannen worden aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man uit Leek, een 37-jarige Stadjer, een 26-jarige man uit Roden en een 28-jarige man uit de gemeente Opsterland. Het viertal is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: bromfietser onder invloed

De politie heeft maandagochtend een 16-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De jongen reed op een snorfiets zonder kenteken en met een verlopen verzekeringsplaatje. Bij controle bleek hij bovendien niet in het bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs. Daarnaast was de jongen onder invloed van 2,3 promille alcohol. De politie maakt voor deze vier overtredingen proces-verbaal op.

Groningen: auto botst op stilstaande bus

Een 52-jarige automobilist uit Zeist is maandagmiddag licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Stationsweg. De man reed achterop een geparkeerd staande bus. Ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse behandeld. Bij de aanrijding is olie en koelvloeistof weggelekt, waardoor de weg enige tijd afgesloten is geweest. De auto is afgesleept.

Groningen: diefstal gereedschap uit bouwcontainer

Uit een bouwcontainer aan de Plutolaan in Groningen is afgelopen weekend professioneel handgereedschap gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Het is onbekend wat het schadebedrag is. De politie stelt een onderzoek in.