Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 30 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 30-01-2007

Fietser gewond

Zaandam, maandag 29 januari 2007, 16:21 uur.

De politie maakt proces-verbaal op van een aanrijding waarbij een 71-jarige fietser uit Westzaan gewond raakte toen hij op de Houtveldweg werd aangereden. De fietser reed over het fietspad van de Houdveldweg, komende vanuit de richting van de Albert Heijnweg en gaande in de richting van station Zaandam. Voor hem van links kwam een personenauto uit de Aris van Broekweg die werd bestuurd door een 66-jarige man uit Koog aan de Zaan. Deze verleende de fietser geen voorrang en de fietser kwam ten val. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Winkeldieven

Zaandam, maandag 29 januari 2007, 16:35 uur.

De politie heeft een 58-jarige man uit Oostzaan van personeel van een supermarkt aan het Noordsebosch overgenomen. Het personeel had gezien dat de man een hoeveelheid goederen in een tas deed en alleen een blikje met een waarde van 30 eurocent afrekende. Voorbij de kassa hebben zij hem vervolgens aangehouden en overgedragen aan de politie. In de tas van de man zat voor ruim 35 euro aan spullen. De verdachte kreeg van de politie een bekeuring en van de winkelier een winkelverbod.

In een drogisterij aan Gibraltar werd een 24-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De vrouw zou een smeerseltje hebben meegenomen zonder af te rekenen. Omdat zij voor de eerste keer ter zake winkeldiefstal met de politie in aanraking kwam werd de vrouw met een bekeuring heengezonden.

Tanken zonder betalen

De politie heeft een 17-jarige Amsterdammer en een 19-jarige man uit Wormerveer aangehouden als verdachten van diefstal. Een getuige zag twee jongens op een scooter met hoge snelheid over de Provincialeweg Zaandam-Castricum rijden in de richting van de Hempont. Zij pleegden hierbij diverse verkeersovertredingen. Bij een benzinepomp stopten ze en vertrokken na het tanken zonder voor de benzine te betalen. De getuige bleef de jongemannen volgen tot ze stopten nabij de pont waar de gewaarschuwde politieagenten de verdachten op aanwijzing van de getuige konden aanhouden. Het motorblok van de scooter, waar geen kenteken op zat, bleek vastgelopen. De motorscooter bleek afkomstig uit Duitsland en werd in beslag genomen. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Inbrekers op heterdaad

Zaandam, dinsdag 30 januari 2007, 03:51 uur.

De politie heeft op aangeven van een oplettende getuige in een winkel op de Westzijde twee inbrekers, een 37-jarige Zaandammer en een 36-jarige man uit Koog aan de Zaan, aangehouden. De getuige had gezien dat de twee mannen aan het inbreken waren bij een muziekwinkel. Een rolluik van de winkel bleek opengebroken. De agenten sommeerden de inbrekers naar buiten te komen. Zij gaven hieraan gevolg en werden ingesloten. In de loop van de middag werden de verdachten verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt.

Gevaarlijk verkeersgedrag

Middenbeemster, dinsdag 30 januari 2007, 02:52 uur.

De politie heeft een 39-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden nadat hij zich gevaarlijk had gedragen op de Rijksweg A7. De man had met een personenauto een vrachtauto ingehaald en ging deze vervolgens hinderen door met een snelheid van ongeveer 80 km per uur kort voor de vrachtauto te gaan rijden. Er werd door beide bestuurders gestopt op de vluchtstrook en de bestuurder van de personenauto zou vervolgens ernstige bedreigingen hebben geuit. Aan het bureau werd door de verdachte de blaasproef op het ademanalyseapparaat gesaboteerd. Ook een bloedproef waarvoor een arts aan het bureau was gekomen werd tegengewerkt waardoor deze niet door kon gaan. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs of andere identificatie. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. Voor het verkeer in gevaar brengen, geen rijbewijs, geen identificatie, saboteren blaas- en bloedproef en bedreiging wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichters aangehouden

Edam, maandag 29 januari 2007.

De politie heeft een een 24-jarige man, een 20-jarige man en 18-jarige vrouw, allen woonachtig in Edam, aangehouden als verdachten van brandstichting. Op 22 januari werd in de voormalige MAVO-school aan de Matthijs Tinxgracht een brandende fles vloeistof door een ruit naar binnen gegooid. Inwoners van Edam, die het gebouw voor diverse doeleinden in gebruik hebben, blusten de brand met brandblussers. De politie deed buurtonderzoek en vroeg getuigen zich te melden. Dankzij getuigenverklaringen en verder onderzoek kon de recherche het drietal maandag aanhouden. De verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.

Klep voor kenteken

Purmerland, dinsdag 30 januari 2007, 08:04 uur.

Een 45-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij bij de geslotenverklaring in Purmerland de herkenning van het kenteken had bemoeilijkt. Om sluipverkeer tegen te gaan geldt tijdens de ochtendspits een inrijverbod voor motorrijtuigen op meer dan twee wielen. Het verbod wordt gehandhaafd met hulp van een automatische camera. Om de cameraregistratie tegen te gaan deed de verdachte de klep van de auto voor het kenteken waardoor dit onleesbaar werd. Uit twee foto's uit Den Ilp bleek dat dezelfde auto twee maal eerder op dezelfde wijze een bekeuring had ontlopen. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld. Van de drie feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.