Persberichten stad Utrecht, 09.10 uur

Utrecht, 30-01-2007

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft in het kader van de stadsbrede aanpak hennepkwekerijen drie kwekerijen ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks 15.30 uur een onderzoek ingesteld bij drie woningen aan de Moezeldreef. In totaal werden in drie ruimten ruim 900 hennepplanten aangetroffen. Tijdens de controle werden drie personen aangehouden. Het betrof een 19 en 33-jarige man en een 49-jarige vrouw allen afkomstig uit Utrecht. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd gebruikt.

Gewapende overval

UTRECHT - Een 62-jarige man uit Utrecht is in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 januari het slachtoffer geworden van een overval.

Omstreeks 01.30 uur wilde hij als laatste een cultureel centrum aan de Weerdsingel WZ verlaten en afsluiten. Bij de deur werd hij opgewacht door twee gemaskerde mannen. Zij namen hem mee naar de bovenste verdieping en eiste dat hij geld uit de kluis haalde. Omdat de man de kluis niet open kreeg, werd hij door de overvallers mishandeld. Daarbij liep hij een hoofdwond op, waarvoor hij zich later moest laten behandelen in het ziekenhuis. Vervolgens gingen de mannen er vandoor. Het gaat om twee mannen met een lichtgetinte huidskleur, circa 1.85 meter lang, die geheel in het zwart waren gekleed.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord: 0900 - 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over de Seinedreef rijden. De agenten hadden - gezien het rijgedrag van de man
- het vermoedde dat hij gedronken had. Nadat de 48-jarige bestuurder uit Utrecht een stopteken had gekregen, werd snel duidelijk dat hij te veel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 455 ug/l uit. Tevens bleek dat de man zijn rijbewijs al eerder had moeten inleveren en nog twee boetes had openstaan. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.