B EN W BERICHTEN 2007 - 04 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 30 JANUARI

Burgemeester

1. (30-01) Het college gaat ermee akkoord dat op vrijdag 1 juni 2007 in de Burgerzaal van het stadhuis de uitreiking van de Steven Hoogendijk Award plaatsvindt. De award wordt toegekend door het Bataafsch Genootschap der Proefondervindelijke Wijsbegeerte.

2. (30-01) Het college heeft ingestemd met het gebruik van de Burgerzaal van het stadhuis voor het houden van vijf lunch- en vier avondconcerten. Deze worden georganiseerd door de Stichting Stadsmuziek. De lunchconcerten zijn op de maandagen 5 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei en 4 juni van 12.45 tot 13.30 uur De avondconcerten zijn op de woensdagen 14 maart, 20 juni en 14 november van 20.15 tot 22.00 uur.

3. (30-01) Het college heeft de nalevingsstrategie van de dS+V en van de Brandweer vastgesteld, evenals de integrale nalevingsstrategie voor de dS+V, de Brandweer en de DCMR Milieudienst Rijnmond. Deze diensten hebben afspraken gemaakt over de manier waarop ze toezicht houden, sancties uitdelen en omgaan met speciale situaties. Het gaat om toezicht op beheer en onderhoud van gebouwen, het gebruik van gebouwen en over (brand)veiligheid en milieu. De diensten maken ook afspraken over de branches die ze controleren in een bepaalde periode.

4. (30-01) Het college gaat ermee akkoord dat er in de Burgerzaal van het stadhuis op donderdag 15 februari van 9.00 tot 13.00 uur een conferentie plaatsvindt van de Europese ministers van Verkeer & Waterstaat. De burgemeester treedt hierbij op als gastheer.

5. (30-01) Het college geeft toestemming voor het gebruik van kamer 113 van het stadhuis voor een ontvangst van een Franse delegatie (met onder meer de burgemeester van Poitiers) op donderdag 1 februari. Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie treedt op als gastvrouw.

Wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs

1. (30-01) Het college van burgemeester en wethouders stelt E 1.362.140,= beschikbaar aan de dienst JOS. Het gaat om een eenmalige storting uit het gemeentefonds ten bate van de inrichting van extra praktijkvoorzieningen in het kader van de arbeidstoeleiding voor het speciaal onderwijs. Het bedrag wordt vervolgens aan de betreffende schoolbesturen uitbetaald. Met dit geld kunnen de leerlingen beter worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. (30-01) .Het college van burgemeester en wethouders heeft de richtlijnen vastgesteld voor het bepalen van de grondwaarde bij uitgifte van gronden door het OBR dit jaar. Voor nieuwe projecten van Stadswonen, waarin kleine huurwoningen van een hoge kwaliteit worden gebouwd, wordt de grond in eigendom uitgegeven.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1. (30-01) Het college heeft met ingang van 1 januari dit jaar de subsidieverlening aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam (NMR) overgedragen van de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting aan de dienst Kunst en Cultuur (dKC). Door het onderbrengen van het budget bij de dKC wordt het NMR onderdeel van het culturele museumbeleid. Dit maakt een gefundeerde beoordeling van de museale en educatieve taken van het NMR mogelijk.

2. Het college heeft de managementcontracten voor dit jaar vastgesteld van de ambtelijke diensten en van de Bestuursdienst.

Schriftelijke vragen

(30-01) Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

. De heer Simons (Leefbaar Rotterdam) over de werking van de Leefmilieuverordening belhuizen. . De heren Hoogland, Van Muijen en van Heemst over de werking van de "Rotterdamwet" en pandjesaanpak in relatie tot de problematiek. . De heer Harreman over leefbaarheidsproblematiek Mathenesserdijk. . De heer Sörensen (Leefbaar Rotterdam) over het onderzoek van Trouw inzake de kwaliteit van het onderwijs


---- --