Deelgemeente Charlois Rotterdam

Nieuwjaarsfeest voor jongeren

In de nacht van 31 december op 1 januari wordt een Nieuwjaarsfeest gehouden voor jongeren uit Oud-Charlois en Wielewaal.

Het is voor het eerst dat in Charlois zon feest wordt gehouden. Deelgemeente Charlois neemt het initiatief voor dit feest omdat in de afgelopen vijf jaar in de nieuwjaarsnacht in Oud-Charlois regelmatig sprake was van overlast en vernielingen. Daarnaast nam de kerstboomverbranding in de Wielewaal de laatste jaren zulke grote vormen aan dat risico voor gebouwen en vooral personen niet ondenkbaar was. Voor het dagelijks bestuur was dat aanleiding om voor deze oudejaarsnacht de kerstboomverbranding niet toe te staan. Bewoners uit de Wielewaal kregen eerder hierover een brief in de bus.

Het Nieuwjaarsfeest is bedoeld om jongeren uit de Wielewaal en Oud-Charlois een feestelijk alternatief te bieden.

Het gratis toegankelijke- Nieuwjaarsfeest wordt gehouden in Sporthal Wielewaal op 1 januari van 00.30 uur (zaal open 00.15 uur) tot 05.00 uur s ochtends .

De organisatie is in handen van een professioneel evenementenbureau, wat betekent dat wordt gewerkt met professionals op het gebied van geluid, licht, DJs, entree en beveiliging.

Om het feest gezellig te houden en overlast voor de omgeving te voorkomen zijn diverse maatregelen getroffen. De politie zorgt voor permanent toezicht en bij de ingang worden de jongeren gecontroleerd. Professionele beveiligers houden voor, tijdens en na het feest een oogje in het zeil, zowel binnen als buiten de sporthal, i.s.m. de politie. Na afloop van het feest wordt ervoor gezorgd dat het vertrek van de jongeren ordelijk verloopt.