Gemeente Soest

Schoolschaatsen

Datum: 22/01/2007

Soester schooljeugd bindt de schaatsen onder

31 januari 2007 is het zover. 400 kinderen uit groep 5 van 12 basisscholen uit de gemeente Soest hebben zich opgegeven voor het schoolschaatsen.

Door gebrek aan natuurijs wordt het dit jaar gehouden op de kunstijsbaan "de Vechtsebanen" in Utrecht. Schaatsvereniging Eemland en het Breedtesportproject van de gemeente Soest hebben als doel de kinderen kennis te laten maken met schaatsen en een ochtend lekker sportief bezig te zijn.

Dit nieuwe initiatief van Schaatsvereniging Eemland wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Soest Baarn Eemnes.

De deelnemende basisscholen zijn: de Postiljon, de Carolusschool, Van der Hucht Valeriaan, de Achtbaan, de Insingerschool, Prof. J. Waterinkschool, de Driesprong, de Wegwijzer, de Buut, Van der Hucht Overhees, de Werveling en de Da Costaschool.

De kinderen hebben per groep circa 80 minuten op de Vechtsebanen. Ieder kind wordt ingedeeld op schaatservaring, waarna zij met hun groep en de trainers leren schaatsen.

Ongeveer 18 actieve schaatsers/trainers van Schaatsvereniging Eemland zullen vrijwillig de begeleiding van de kinderen op zich nemen. Tevens zullen er 28 begeleiders van de basisscholen zelf bij zijn.

Er wordt voornamelijk geschaatst op de binnenbaan, die exclusief is afgehuurd voor dit evenement. De kinderen die het schaatsen al wat onder de knie hebben, mogen ook proberen buiten wat baantjes te trekken.

De initiatiefnemers gaan ervan uit dat het schoolschaatsen in deze opzet een succes zal worden.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer