Gemeente Amersfoort

Opening balie gevonden en verloren voorwerpen gemeente Amersfoort

Op woensdag 31 januari om 16.00 uur openen burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper en Jeroen Lemereis, districtschef van de politie Eemland zuid, de balie gevonden en verloren voorwerpen in de Informatiewinkel in de Observant (Stadhuisplein 7). Hiertoe zal de heer Lemereis de 'eerste gevonden sleutel' aan burgemeester Van Vliet-Kuiper in bewaring geven. Na de overhandiging wordt een korte uitleg gegeven van hoe de registratie en opslag van gevonden en verloren voorwerpen in zijn werk gaat. Uw redactie is hierbij van harte welkom.

De gemeente neemt per 1 februari aanstaande de registratie van gevonden en verloren voorwerpen over van de politie. Dit zodat de politie zich nog meer kan richten op de opsporing van strafbare feiten en de handhaving van de openbare orde.

Bij de balie kunnen Amersfoorters zaken die zij gevonden dan wel verloren hebben aangeven. Gevonden zaken kunnen na aangifte bij de balie en op vertoon van een geldig legitimatiebewijs worden opgehaald. Aangifte doen kan zowel bij de balie als via internet (www.amersfoort.nl). Op de gemeentelijke website staan vanaf 1 februari ook de wettelijke regels en de spelregels en worden overzichten gepubliceerd van zaken die als gevonden of verloren zijn aangegeven.