Gemeente Hulst


Persbericht - 25.01.2007

Installatie Wmo-raad

Op woensdag 31 januari 2007 zal wethouder van Driessche de Wmo-raad van de gemeente Hulst installeren. De installatie volgt op de vaststelling van de Verordening Wmo-raad in de raadsvergadering van december 2006.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geeft de gemeente nadrukkelijker een taak op het brede gebied van wonen, welzijn en zorg. Met het oprichten van een Wmo-raad verwacht de gemeente de burgerparticipatie op efficiënte wijze vorm te geven. Nu ontvangt de gemeente vaak verschillende en soms zelfs tegenstrijdige adviezen.

De Wmo-raad zal in de praktijk nauw samenwerken met de bestaande inspraak- en adviesorganisaties, zoals de Stichting Gehandicaptenbeleid, de Seniorenraad en de Cliëntenraad Sociale Zekerheid. Deze hebben vaak deskundigheid en ervaring op een zeer specifiek terrein. De Wmo-raad gaat zich niet met individuele belangenbehartiging bezig houden. De Wmo-raad kan zowel gevraagd als ongevraagd de gemeente adviseren.

De raad bestaat uit 7 leden en een onafhankelijk voorzitter, dhr. G. Lernout. De leden vertegenwoordigen diverse doelgroepen uit de samenleving zoals ouderen, mensen met een geestelijke beperking, mensen met een lichamelijke beperking, mantelzorgers, geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang, wijk- en dorpsraden en jeugd.
In februari zal de Wmo-raad starten met haar werkzaamheden.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Sander de Schepper
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: ssc@gemeentehulst.nl