Presentatie handreiking van woonvisie tot prestatieafspraken

Vng

Persuitnodiging

Persuitnodiging: presentatie handreiking 'Van woonvisie tot prestatieafspraken'

Woensdag 31 januari om 12.30 uur, Trias Lange Houtstraat 3 te Den Haag

In het handboek 'Van woonvisie tot prestatieafspraken' pleit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voor samenwerking tussen de gemeente en de woningcorporatie(s). Op basis van een gemeentelijke woonvisie zullen de gemeenten harde afspraken moeten maken met de woningcorporaties over de bouwproductie, het huisvesten van groepen in een kwetsbare positie op de woningmarkt en de leefbaarheid van wijken en buurten.

De bijeenkomst start met een welkomstwoord door Sandra Korthuis, lid van de Directieraad van de VNG. Zij gaat in op de ambities van de gemeenten én de VNG op het gebied van de volkshuisvesting en de stedelijke vernieuwing in de komende kabinetsperiode.

Daarna schetst Henri Lenferink, burgemeester van Leiden en voorzitter van de VNG-commissie 'Van woonvisie tot prestatieafspraken' de inhoud van de handreiking. In principe zou élke gemeente moeten beschikken over een gezaghebbende woonvisie die goed onderbouwd en reëel is.

Henri Lenferink biedt het handboek aan Willem van Leeuwen, voorzitter van de directie van Aedes aan die een korte reactie zal geven.

De bijeenkomst vindt plaats op 31 januari tussen 12.30 uur en 13.30 uur in Restaurant Trias, Lange Houtstraat 3 te Den Haag. U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Den Haag, 26 januari 2007