LLiNK

P E R S B E R I C H T

DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 31 januari 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Remco Campert - de hoofdgast van vanavond is Remco Campert, die van 5 t/m 28 februari meedoet aan het literaire festival Saint Amour. Francisco van Jole praat met hem over zijn deelname. Dit literaire festival rond liefde en begeerte ging in 2006 voor het eerst in Nederland op tournee. Samen met onder andere Hugo Claus en Gerrit Komrij bracht Remco Campert het publiek in vervoering. In 2007 is Campert opnieuw present, dit keer echter niet als dichter, maar als prozaschrijver.

Day Night Day Night - in het kader van het International Film Festival Rotterdam bespreekt Ronald Rovers, recensent van de Filmkrant, vandaag de film 'Day Night Day Night'. In deze film werpt een blanke Amerikaanse zich op tot zelfmoordterroriste. Na een lange voorbereiding staat ze met een bom in haar rugzak op Times Square in New York. De film volgt nauwgezet haar stappen, en toont de mensen die haar begeleiden en zich inzetten voor een gruwelijke daad.

Vaste onderdelen

Buitenlandse correspondenten - de Zwitserse journaliste Elsbeth Gugger praat afwisselend met enkele buitenlandse collega's over LliNKe thema's in de actualiteit. Zo hebben we ons eerder afgevraagd wat we konden leren van hoe ze in Duitsland omgaan met dierenleed, en hoorden we hoe Polen zelf denkt over de toetreding van Poolse arbeiders op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Teun van de Keuken - Onze chef culinaire zaken komt regelmatig langs in Desmet Live om nieuws en wetenswaardigheden uit de voedselindustrie te bespreken. Zo besprak hij eerder duurzaam gekweekte gamba's uit Rotterdam en confronteerde hij de presentatoren met de hoeveelheid suiker die ze ongemerkt de hele dag binnenkrijgen.

Live-muziek - de band Gladius maakt een interessante mix van Engelstalige pop, rock, soul en jazz met een funky inslag. Drie jaar geleden begon Gladius als project van singer/songwriters Waldy van Geenen en Rudy Mackay. Binnen een half jaar groeiden ze uit tot volledige band. Na wat wisselingen in de bezetting lijkt de perfecte combinatie nu gevonden. De band is momenteel bezig met opnames voor hun tweede e.p., waarvan ze in Desmet Live een voorproefje geven.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT