Gemeente Leeuwarden

30 januari 2007

Actie Leeuw! van start

De strijd tegen overgewicht in Leeuwarden gaat van start op woensdag 31 januari. Dan vindt in de Wiardahal de sportieve kick-off van Actie Leeuw! plaats. Dit is een project om een gezonde levensstijl te stimuleren door activiteiten te organiseren die te maken hebben met bewegen en gezond eten. De aandacht is vooral gericht op kinderen en jongeren, omdat overgewicht op jonge leeftijd vaak de voorbode is voor overgewicht op latere leeftijd. Maar er zijn ook voldoende activiteiten voor ouderen. Op www.actieleeuw.nl staat informatie over het project en verdere relevante onderwerpen. Actie Leeuw! is een samenwerking tussen gemeente Leeuwarden, bv SPORT, GGD Fryslan en Thuiszorg Het Friese Land.

U bent van harte uitgenodigd om op woensdag 31 januari om 11.00 uur aanwezig te zijn bij de start van Actie Leeuw! op het Wiardacomplex in Goutum.

Wethouder Gerrit Krol verricht de officiële opening. In een korte film maken Krol en collega-wethouder Roel Sluiter bekend dat zij een gewichtige weddenschap aangaan.

De kinderen van de Maximaschool en de Wynwizer geven een sportieve demonstratie met bv SPORT, Circusschool de Hoogte en de spelers van basketbalteam Aris. Tijdens de opening wordt de website www.actieleeuw.nl geïntroduceerd. Daarnaast is er een informatiemarkt en een gezonde lunch georganiseerd. Het programma vindt u in de bijlage.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, tel. (058) 233 4002.

Bijlage 1

Programma Startbijeenkomst Actie Leeuw!

Tijd

Kantine Blauw - Wit '34

Wiardahal

11.00

Ontvangst gasten

Informatiemarkt Actie Leeuw!

Sportief programma met kinderen van de Máximaschool en de Wynwizer, o.a. Basketbalclinic door ARIS, Pannavoetbal, Klimewand en Circusschool de Hoogte

11.30

Presentatie wethouder Gerrit Krol

(Jeugd en Onderwijs)

Thema: Wat doet Leeuwarden om overgewicht tegen te gaan?

12.00

Naar de Wiardahal

Sportieve aftrap Actie Leeuw! door de wethouders

12.10

Gezonde lunch geserveerd door

studenten van de Hoge Hotelschool Leeuwarden

Afstemming van activiteiten met vertegenwoordigers van:


- Gemeente Leeuwarden


- bv SPORT


- GGD Fryslân


- Het Friese Land

Vervolg sportief programma voor de kinderen

12.30

Einde programma Wiardahal

13.00

Afsluiting