Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Persmuseum overvallen door Museumbende, score: 4 sterren!

Het Persmuseum heeft bezoek gehad van de Museumbende, de bende die onderzoekt of musea geschikt zijn voor kinderen. En met succes, want de bende gaf het Persmuseum maar liefst vier van de beschikbare vijf sterren! Het aantal sterren wordt bepaald aan de hand van de categorieën 'leren', 'doen' en bijzonder'.

De Museumbende is een informatief en spannend kinderprogramma van de AVRO voor kinderen van 9 tot 13 jaar. Bendeleider Sipke Jan Bousema gaat samen met zijn vier bendeleden undercover de musea in. Met als doel: de musea testen of ze geschikt zijn voor kinderen. Belangrijk is dat de bendeleden hun werk kunnen doen zonder herkend te worden, daarom verzinnen ze iedere keer een andere smoes. Dit keer was Sipke Jan Bousema vermomd als Boris Gazmanov, een beroemde Russische zanger die samen met zijn vier dansers op tournee is door Nederland om zijn nieuwe carnavalshit 'Hopsa' te promoten. Op uitnodiging van de Russische Ambassade bezochten zij het Permuseum om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Nederlandse krant!

Uitzending:
Vrijdag 2 februari om 18.00 uur bij de AVRO op Nederland 3 Zie ook: avro.museumbende.nl . Hier is bovendien vanaf 31 januari gratis de carnavalshit 'Hopsa' te downloaden.

Persmuseum
Zeeburgerkade 10
1019 HA Amsterdam
T 020 692 88 10
E info@persmuseum.nl
W www.persmuseum.nl
Openingstijden: di-vrij 10.00-17.00 / zo 12.00-17.00 uur Bereikbaarheid: vanaf CS bus 43 / vanuit het centrum tram 7, 10 en 14